Alexander Bard.
Alexander Bard. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Sex, knark och rock'n'roll med nytt parti

Legalisera sexköp och medborgarlön till alla. Det är några av punkterna i liberaldemokraternas politiska manifest.


På onsdagskvällen presenterar utmanarpartiet liberaldemokraterna sitt politiska manifest. Partiet, med Alexander Bard i spetsen, har som mål att på allvar utmana de etablerade partierna.

Och partiet har flera punkter i manifestet som är kontroversiella. Bland annat vill de legalisera sexköp och jämställer droger med vin och öl.

"Allt bruk och innehav för personligt bruk av droger bör avkriminaliseras. Detta inbegriper även odling för eget bruk, att jämställas med tillverkning av vin och öl i hemmet." skriver liberaldemokraterna i manifestet.

Om sexköpslagen skriver de:

"det är en destruktiv och dysfunktionell lag som förvärrar det sociala stigmat och berövar sexarbetare basala rättigheter, såsom arbetsskydd, sjukförsäkring och pension. Lagen strider mot principen om kroppslig autonomi och mot avtalsfriheten och göder den organiserade brottsligheten"

Dessutom vill liberaldemokraterna införa en medborgarlön. Alla över arton ska garanteras en inkomst.

"Detta ger ett tryggare samhälle, där ingen behöver vara orolig för att stötas ut ur samhällsgemenskapen." står det i liberaldemokraternas politiska manifest.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.