Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex, knark och rock'n'roll med nytt parti

- 13/04/2011, 18:30 -
Alexander Bard.

Alexander Bard.

Bertil Ericson / SCANPIX

Legalisera sexköp och medborgarlön till alla. Det är några av punkterna i liberaldemokraternas politiska manifest.

På onsdagskvällen presenterar utmanarpartiet liberaldemokraterna sitt politiska manifest. Partiet, med Alexander Bard i spetsen, har som mål att på allvar utmana de etablerade partierna.

Och partiet har flera punkter i manifestet som är kontroversiella. Bland annat vill de legalisera sexköp och jämställer droger med vin och öl.

"Allt bruk och innehav för personligt bruk av droger bör avkriminaliseras. Detta inbegriper även odling för eget bruk, att jämställas med tillverkning av vin och öl i hemmet." skriver liberaldemokraterna i manifestet.

Om sexköpslagen skriver de:

"det är en destruktiv och dysfunktionell lag som förvärrar det sociala stigmat och berövar sexarbetare basala rättigheter, såsom arbetsskydd, sjukförsäkring och pension. Lagen strider mot principen om kroppslig autonomi och mot avtalsfriheten och göder den organiserade brottsligheten"

Dessutom vill liberaldemokraterna införa en medborgarlön. Alla över arton ska garanteras en inkomst.

"Detta ger ett tryggare samhälle, där ingen behöver vara orolig för att stötas ut ur samhällsgemenskapen." står det i liberaldemokraternas politiska manifest.