Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappans barnmisshandel gav 80 ärr

- 19/04/2011, 12:23 -
Pojken hade ett 80-tal ärr på kroppen. Pojken på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2

Pojken hade ett 80-tal ärr på kroppen. Pojken på bilden har inget med artikeln att göra.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Pappan slog även dottern när hon var på besök.Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2

Pappan slog även dottern när hon var på besök.Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.

CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

Pappan skar, brände, slog och rispade sin son vid upprepade tillfällen. Nu åtalas 40-åringen för misshandel.

TORSÅS. Den lille pojken berättade för vittnen att han dagligen utsattes för misshandel. Något som snabbt bekräftades av hans ärr på kroppen.

Och enligt åklagaren ska pappan även vid ett flertal tillfällen slagit sonen så hårt att han började blöda. Vid upprepade tillfällen ska han även rispat och skurit sin pojken. Vid ett annat ska han ha knuffat ner honom för en trappa.

Han har även rivit pojken på tån med en dammsugarskrapa, kastat en sten mot pojkens huvud och skurit honom över fingrarna med en kniv. Han har även brännskadat sonen på knät.

Misshandeln ska ha ägt rum under 2010. Den lille pojken ska även ha berättat att pappan misshandlade sin dotter när hon kom på besök, skriver Östra Småland.

När pojken gick till skolan ville han heller inte vara med på gymnastiken. Risken var då för stor att hans blåmärken och ärr skulle upptäckas.

Enligt ett utlåtande från rättsmedicinska avdelningen i Linköping hade pojken ärr över hela kroppen. Totalt handlade det om ett 80-tal ärr.

Rättsläkaren Håkan Bengtsson  skriver att det är vanskligt att säkert ange hur ärren uppkommit.

Men pojkens utseende talar dock för att de till stor del uppkommit genom rispning med ett skarpkantat eller spetsigt föremål exempelvis kniv eller glas- och plastsplitter.