Onsdag 17 Aug
Stockholm

Hanna Wagenius kan bli ny bas för unga centerpartister

Hanna Wagenius, 22, kan bli ny ordförande för de unga centerpartisterna.
1 av 2
Hanna Wagenius, 22, kan bli ny ordförande för de unga centerpartisterna. Foto: Eva Kopito
Hon efterträder i så fall Magnus Andersson, som avgår efter fyra år på posten.
2 av 2
Hon efterträder i så fall Magnus Andersson, som avgår efter fyra år på posten. Foto: ULF PALM / SCANPIX /

Centerns ungdomsförbund - CUF - ska välja ny ordförande. Och valberedningens förslag är tidigare Nyheter24-bloggaren Hanna Wagenius.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HÄRJEDALEN. CUF:s valberedning har nominerat jämtländskan Hanna Wagenius, 22, till ny förbundsordförande efter Magnus Andersson, som slutar efter fyra år.

– Hanna har ett stort stöd bland medlemmarna och har också gjort sig ett namn utanför medlemskåren. Hon är en duktig debattör och en stark ideolog som kan hjälp CUF att fortsätta var det ungdomsförbundet som vågar utmana de sanningar som finns i samhället i dag, säger Niklas Dahlgren, ordförande i CUF:s valberedning.

Hanna Wagenius pluggar juridik i Uppsala och har suttit i CUF:s förbundsstyrelse i två år. Under valrörelsen valbloggade hon tillsammans med Johanna NylanderNyheter24:s valsajt Maktkamp24.

Men än är inget klart. På förbundsstämman får Hanna Wagenius ta strid om ordförandeposten med Ingrid Lundqvist, 23, som också hon kandiderar.

– Det känns jättekul att bli nominerad av valberedningen. Det vore fantastiskt att få leda förbundet nu när hela centerrörelsen står inför så stora utmaningar. Jag vill se till att CUF blir en verkligt stark röst i debatten framöver. I slutändan är det dock medlemmarna som väljer vem som blir ordförande under förbundsstämman, säger Hanna Wagenius.

– Både jag och Ingrid Lundqvist kommer fortsätta att kampanja för att vinna deras förtroende fram till dess.

Läs mer om Hanna Wagenius åsikter i Maktkamp24-bloggen här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.