Söndag 18 Apr
Stockholm

Konstnär bakom rasistaffischer

Dan Park - konstnären.
1 av 2
Dan Park - konstnären. Foto: Faksimil
Jallow Momodou, tvåa från höger.
2 av 2
Jallow Momodou, tvåa från höger. Foto: Lars Hedelin/Scanpix

"Det var ju djungeltema på middagen" säger konstnären om affischerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUND. Skaparen av de affischer som sattes upp utanför Hallands nation under onsdagen föreställandes Jallow Momodou iklädd slavkoppel med texten "Vår negerslav är bortsprungen" heter Dan Park.

Konstnären förklarar att affischerna är en fortsättning på debatten som följt efter att Mamodou polisanmält festarrangörerna.

– Jag tycker det är stor humor. Det är lustigt att man blir upprörd över en sådan sak, jag vill driva med det. Det är bara några studenter som klär ut sig, säger Dan Park till Lundagård Studenttidning.

Om referenserna till slavhandeln säger Dan Park att "vad som helst kan kränka människor":

– Vissa har ingen humor. De blir alltid kränkta och vill ha uppmärksamhet. Hur länge sen var slavhandeln, liksom? Man kan inte klamra sig fast vid gamla grejer hur länge som helst.

Det hela handlade om att en studentsittning på Hallands studentnation där några spexande studenter hade klätt ut sig till svarta slavar.

– Ja det var ju djungeltema på sittningen så man får väl klä ut sig till vad man vill, avslutar Park.

Dan Park har tidigare varit i medialt blåsväder, bland annat 2007 då han satte upp falska löpsedlar som påstod att Runar Sögard mördats och 2009 då han placerade ett hakkors och en burk med texten Zyklon B utanför judiska församlingen i Malmö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela