Fredrick Federley smsade centerpartiets gruppledare Roger Tiefensee och meddelade att han tar debatten.
1 av 2
Fredrick Federley smsade centerpartiets gruppledare Roger Tiefensee och meddelade att han tar debatten. - Foto: Martina Huber/SCANPIX
Roger Tiefensee och Maud Olofsson stödjer inte Federleys åsikt.
2 av 2
Roger Tiefensee och Maud Olofsson stödjer inte Federleys åsikt. - Foto: HENRIK MONTGOMERY

Federley trotsar partiet - tar sexköpsdebatt

Federley funderade hela natten innan han bestämde sig för att ta sexköpsdebatten.


Federleys natt på Twitter

Cirka 01:40 "Nu tror jag det är dags att avrunda gårdagen. Snart ringer klockan och jag hoppas ha energi att ta mig an Hammarbybacken."

"Kl ställd på 05.45. God natt!"

Cirka 02:40 "Lär inte bli ngn Hammarbybacke i morgon bitti eftersom jag ännu inte somnat."

08:18 smsar Fredrick Federley till Roger Tiefensee: "Har funderat till klockan fyra och han har landat i att ta debatten"

STOCKHOLM. På onsdag debatteras sexköpslagen i riksdagen. Och Fredrick Federley som är den mest kände motståndaren till lagen kommer att ta striden mot det egna partiet.

Men debatten hann blossa upp redan under måndagskvällen. Och det mycket tack var huvudpersonen själv. Federley anklagade centerpartiets gruppledare Roger Tiefensee för att försöka stoppa honom från att delta i debatten.

– Om man får ett samtal från gruppledaren som säger att han inte vill att jag ska delta för att det är bäst för partiet så är det rätt självklart.

– Men jag har smsat honom och meddelat att jag tar debatten, säger Fredrick Federley till Nyheter24.

När Nyheter24 ringer upp Roger Tiefensee säger han först att han inte fått något sms. Han hävdar också att det är Federley som har tolkat honom fel när de pratades vid på telefon under måndagen. Men när gruppledaren kollar sin mobil en extra gång hittar han Federleys sms.

– 08.18 fick jag smset. Han har funderat till klockan fyra och han har landat i att ta debatten skriver han, säger Roger Tiefensee till Nyheter24.

Tror du Federley har velat göra det här till en grej för att skapa en debatt innan debatten?

– Ja det tror jag och han har lyckats med det också, säger Tiefensee.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.