Skottlossning utbröt strax före klockan nio på onsdagskvällen.
1 av 4
Skottlossning utbröt strax före klockan nio på onsdagskvällen. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA/SCANPIX
Polisen har inte gripit någon misstänkt.
2 av 4
Polisen har inte gripit någon misstänkt. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under kvällen.
3 av 4
Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under kvällen. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
Enligt flera vittnen ska minst två män lämnat platsen
4 av 4
Enligt flera vittnen ska minst två män lämnat platsen - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Skottskadade 37-åringen kopplad till Bandidos

Mannen som sköts ned utanför sitt hem har haft en betytande roll inom ett av stans många aktiva mc-gäng.


Kriminella gäng

Hells Angels: Etablerades i Sverige när den före detta mc-klubben Dirty Dräggels i Djurslöv i Staffanstorps kommun utanför Malmö utsågs till officiellt Hells Angels-kapitel den 27 februari 1993.

Bandidos: I Sverige etablerades Bandidos när Helsingborgsklubben Morbids MC 1994 utsågs till så kallat hangaround chapter till Bandidos

Brödraskapet Wolfpack: Brödraskapet är en organisation som bildades den 27 maj 1995 av intagna på kriminalvårdsanstalten Kumla.

Original Gangsters: Förkortat OG är ett assyriskt kriminellt gäng med bas i Göteborg. Ledare och grundare är Denho Acar som tituleras "Europa-president".

GÖTEBORG. På onsdagskvällen utbröt ytterligare en skottlossning med kopplingar till de kriminella gängen. En 37-årig man skadades i benen när han sköts ned utanför sin bostad i Hisings-Backa.

Mannen som sedan tidigare är känd av polisen vårdas på sjukhus men har inga livhotande skador. Ingen misstänkt person är gripen och polisen har ännu ingen klar bild av motivet till skottlossningen.

37-åringen, som tidigare haft en ledande roll inom mc-gänget Bandidos, sköts ned strax före klockan nio. Enligt vittnen ska minst två personer hoppat in i en bil och lämnat platsen i hög hastighet, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen presstalesman Björ Blixter vill i nuläget inte spekulera i om ett nytt gängkrig är på väg att blossa upp.

– Ni får ingen mer information i nuläget. Vi har jättebra koll på gängen men det här fortsätter trots allt, säger han till Nyheter24.

Bengt-Olof Berggren är chef för Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet, som ska arbeta mot gängkriminalitet och organiserad brottslighet. Enligt honom har ett 15-tal skottlossningar ägt rum i Göteborg under året. Han tror dock inte att ett nytt gängkrig är på väg att blossa upp. Det är mer troligt att den utlösande faktorn är ett personligt agg.

– Det råder ett spänt lugn i staden. Det är inget av gängen som har tagit kommandot och det finns en hel del ouppklarade konflikter, säger han till Nyheter24.

Trots att Björ Blixter inte vill spekulera i de senaste tidens händelser så är han beredd att hålla med Bengt-Olof Berggren.

– Så skulle det kunna vara. Det är ganska troligt det scenariot. Vi har koll på konstellationerna och på personerna, säger Björ Blixter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.