Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är ditt betyg, Björklund

Nyheter | 14/05/2011 12:12

Nyheter24 listar partiledarens många kritiserade uttalanden och låter andra sätta betyg.

STOCKHOLM. Folkpartiets partiledare Jan Björklund jämförde häromdagen skolan med vilken arbetsplats som helst. Uttalandet fick många att reagera men det är inte första gången partiledaren har trampat snett när han yttrar sig.

Nyheter24 har listat Jan Björklunds konstigaste uttalanden och hittat reaktioner, kommentarer och betyg.

Om skolk i betygen:

"På ingen arbetsplats i vuxenlivet kan man komma och gå som man själv vill. Det ska man inte kunna göra i skolan heller."

"Sverige måste lämna flumskolan bakom sig genom ett ökat fokus på kunskapsresultat" - TT.

Tobias Jobring Förbundsordförande Sveriges elevråd -SVEA:

"Skiter i experterna, skiter i professionen och skiter i eleverna, vad får Jan Björklund sina idéer ifrån och hur går det att påverka honom?"

Jan Björklund om förslagen om feministiskt självförsvar i skolan:

"Jag har väl knappast gjort mig känd som en pacifist, men jag måste säga att det är fullständigt sanslöst att lära eleverna karate. Sparkar på halsen kan vara direkt livsfarligt. Det här är bara flum, flum, flum." - Dagens Nyheter.

Riksdagsledamot Rosanna Dinamarcas (v) betyg:

"Det handlar inte om att man ska slå ned en man bara han tittar på dig."

Jan Björklund om säkerhetsläget i Ryssland:

"Ryssland rustar upp sin krigsmakt i dag och de rustar upp den i Östersjöområdet. Dessutom är det så att Ryssland har ett mera aggressivt förhållningssätt till sitt närområde." - Utfrågning i SVT.

Före detta språkröret Birger Schlaugs (mp) betyg:

"Kanske tror Jan Björklund att Georgien avser att gå in i Skåne, som man gjorde i Sydossetien..."

"Eller att ryssarna tänker landstiga på Gotland för att skydda ryska medborgare, det var ju det Putin presenterade som argument för det blodiga intåget i Georgien..." - Schlaug.blogspot.com

Jan Björklund om burka och niqab i klassrummet:

"Undervisning är kommunikation och man ska kunna se varandra i ansiktet och det är därför som burka och niqab är väldigt olämpligt i klassrummet" - Nyhetetsmorgon TV4

Mikael Trolin, Liberal mångfalds ordförande i Stockholms län, till Sveriges Radio Ekot:

"Det handlar om två elever med burka. Att lyfta detta som ett så allvarligt problem att det behövs lagstiftning är att göra en hönsfarm av en fjäder"