Onsdag 28 Sep
Stockholm

Snart kan du beställa helt själv - McDonalds sparkar personal?

McDonalds förnyar kassasystemen i Europa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Touchscreen, visakort och kunder som sköter sitt eget burgarköp i stället för kassapersonal och pengar? McDonalds tycks gå en ny framtid till mötes. Frågan är hur mycket personalen på golvet får lida?

Nu förnyar McDonalds kassasystemen i Europa. Och enligt Europachefen, Steve Easterbrook, är det på tiden.

– Sättet vi beställer mat på har inte förändrats på 30-40 år, säger han i en intervju med Financial Times.

Men den nya tekniken är inte enbart kostnadseffektiv. Den har en annan fördel också. Genom att kunderna betalar med sitt visakort registreras och sorteras alla måltider på ett effektivt sätt i en stor databas. McDonalds får då tillgång till enorm kunddatabas med köpbeteenden.

I Sverige är man dock förtegen om förändringarna. McDonalds presschef, Frida Berg, uppger att detta inte är något som McDonalds Sverige i dagsläget kommer att införa.

– Nej, McDonalds är ju separata företag med olika nationella strategier. Detta är inte något som är aktuellt för McDonald’s Sverige i dagsläget. Men det är ju onekligen intressant. Och vår it-avdelning tittar hela tiden på nya tekniker, säger Frida Berg till Nyheter24.

I Storbritanninen införs systemet på tusentals restauranger och rykten sprids snabbt bland personalen om att massuppsägningar snart kan bli verklighet när kunderna själva gör det jobb kassapersonalen tidigare utförde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.