Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bodström: "Håkan Juholt är en hycklare"

1 av 4

SCANPIX

2 av 4

3 av 4

SCANPIX

4 av 4

SCANPIX

Nyheter | 23/05/2011 10:45

Thomas Bodströms nya bok: Håkan Juholt kuppade bort Mona Sahlin.

I dag släpptes den. Boken - ”Inifrån – makten, myglet, politiken”- som Thomas Bodström ägnat sin årslånga USA-vistelse åt. Via förlaget har meningar från boken publicerats på twitter under ett par veckor. Och den före detta justitieministern avslöjar mycket om maktspelet inom socialdemokraterna. Men först nu när boken är släppt står det tydligt vad Bodström tycker om nye S-ledaren - Håkan Juholt.

Ohelig allians

I boken beskriver Bodström en så kallad ohelig allians mellan vänster- och högerfalangen inom socialdemokraterna. Allt för att få ner Mona Sahlin från tronen. Alliansen bestod förutom Juholt av Helen Fritzon och Morgan Johansson från Skåne och Peter Hultqvist från Dalarna.

När Håkan Juholt senare under S-kongressen tackade av Sahlin och bland annat frågade sig hur hon hade orkat med allt, skriver Bodström att Juholt är en hycklare.

"Det blir hyckleri när det kommer från en person som så ofta har motarbetat henne och är en av dem som hade sparkat henne."

Tvivlar på Carin Jämtin

Bodström kritiserar även Juholt för att ha avsatt Tomas Östros och Ylva Johansson från det verkställande utskottet. Valet av Carin Jämtin som ny partisekreterare anser Bodström också vara fel:

"Jag tvivlar starkt på Carin Jämtin är rätt person på rätt plats", skriver han.