Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studentfest spårade: "Äta bajs och ha sex inför jury"

- 30/05/2011, 12:12 -
Studenterna utsattes för flera kränkande utmaningar.

Studenterna utsattes för flera kränkande utmaningar.

Privat

Eleverna fick samla poäng genom att ha sex framför en jury eller bajsa i ett korvbröd för att sedan äta upp det.

FALKENBERG. Veckan innan studenten är fylld av fester och fylla. Några av tillställningarna är av den lugnare och lite mer sofistikerade sorten.

Andra spårar ur fullständigt.

Falkenbergs gymnasieskola höll elever från årskurs två i en "fear factor-tävling" för kompisarna som tar examen på onsdag.

– Man fick poäng för att kissa någon annan i ansiktet eller äta upp någon annans spya. Det var helt sjuka grejer. De som vann fick ett diplom och en chokladmedalj, säger Joakim Carlsson, som var med på tävlingen, till Nyheter24.

Tävlingen kallas skattjakten och anordnas traditionsenligt en vecka före studenten. Normalt sett brukar tävlingarna gå ut på att till exempel få dit en polis eller helikopter, berättar Joakim Carlsson. Men till årets poängtävling fick eleverna utföra uppdrag av en mer kränkande och äckligare art.

– Folk är väl som djur och nu fick de anledning att vara det. Det var väl ungefär 400 till 500 studenter där och de flesta var med men det var inte alla som var helt sjuka i huvudet, säger Joakim Carlsson.

Förutom att äta spya och kissa någon i ansiktet uppmanades eleverna att bajsa i ett korvbröd och be någon äta upp det. Enligt Joakim Carlsson var det dock ingen som vågade äta upp korven. Han säger också att studenterna fick poäng för att hångla med a-lagare och ha sex framför en jury.

– Jag tror det var två par som hade sex varav två killar som inte är homosexuella, säger han till Nyheter24.

Dagen efter skattjakten spred sig ryktet snabbt på skolan. Festen som spårade ur totalt fick lärarna att agera direkt och de kallade till ett krismöte med eleverna som fick förklara sig.

– De ser det här som en tradition och att de måste lägga på lite mer varje år. Alla har inte förståelse för det här och några elever tycker inte att det är så farligt, Lotta Klein Glimvik, rektor Falkenbergs gymnasieskola, till Nyheter24.

Lotta Klein Glimvik berättar att hon är mycket besviken på sina elever. Hon tror sig också ha hittat anledningen till varför det gick så fel den här gången.

– Mediernas glidande värderingar påverkar eleverna. De här eleverna vädrar värderingar från förnedringsteve, säger hon.

Vilka typer av medier och teveprogram menar du?

– Jag tittar inte själv på förnedringsteve så mycket men har hört om program och såpor där de förnedrar varandra på olika vis, säger hon till Nyheter24.