Lördag 31 Jul
Stockholm

Sahlin har rätt, Bodström exakt som Zlatan - nästan

Mona och Bodström är lika bra vänner som....
1 av 2
Mona och Bodström är lika bra vänner som.... Foto:
...Zlatan och storkäften Mino Raiola.
2 av 2
...Zlatan och storkäften Mino Raiola. Foto:

ANALYS. "Bodström är ju Zlatan. En sån som i första hand tänker på sig själv. I andra hand tänker på Zlatan. Och i tredje hand...ja, ni fattar."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ehsan Fadakar:

Chefredaktör på Nyheter24
Nås via mejl: ehsan@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/ehsanfadakar

Hur sammanfattar man ett år med sosseögon? Vi prövar.

Sossarnas samarbete med vänstern och miljöpartiet gör att Sveriges största parti tappar ett klart försprång lagom till valet.

Den förre justitieministern Tomas Bodström flyr till USA och sviker sossarna under valet.

Expressen hittar Bodström utanför Dunkin Donuts Pittsfield, Massachussets.

Partiledaren Mona Sahlins sossar misslyckas i valet och blir krossade av alliansen.

Sahlin tvingas bort efter fiaskot - av bland andra nye partiledaren Håkan Juholt.

Bodström vägrar flytta hem och bli sossarnas framtid. I stället ägnar han sin tid åt att skriva en bok.

Juholt vinner maktkampen och vill i framtiden titta bakåt. Mustaschen blir inte trendigt.

Bodströms bok är klar. Han sågar alla han någonsin jobbat med. Vännen Sahlin skonas. Kallar Juholt för kuppmakare. Bodström bränner i stort sett varenda bro i Sverige. 

Juholt skjuter tillbaka pilarna. Han hånar Bodströms erfarenhet som politiker genom att bland annat säga:

- Han har spelat fotboll under längre tid än han varit politiskt aktiv. Det har satt sin prägel på hans sätt att uttrycka sig.

Mona Sahlin stöttar vännen Bodström och tycker han är guds gåva till sossarna. Han är politikens Zlatan. En zlatan kan på egen hand erövra Sverige. Finns bevis på det.

- Att Thomas säger saker som det blir debatt om är bra. Thomas är som Zlatan, tycker jag. Det vore hemskt med ett landslag med bara Zlatan men det är skönt att det finns en.

Juholt är däremot elak för att han slagit tillbaka. Fy på dig Håkan. Zlatan rör man inte. Det är bara Zlatan som får karatesparka lagkamrater. Ge fan i och försvara dig, Juholt!

Och det är där vi är i dag. Mona har ju rätt. Bodström är ju Zlatan. En sån som i första hand tänker på sig själv. I andra hand tänker på Zlatan. Och i tredje hand...ja, ni fattar.

Men Mona, hur går det för Zlatan?

När den riktige Zlatan lämnade Barcelona i fjol lämnade han bara fiender. Han hade vässat pilarna, doppat dem i gift och sköt via media gång på gång mot Katalonien. Det var fel på alla andra, men inte Zlatan.

Vi såg i lördags hur det gick. Barca gick vidare och tog sig till toppen igen. Number one. INGEN saknade Zlatan. Och pilarna från i fjol, de sved för stunden, men sen tog de slut.

Och det är så det kommer att vara för Bodström. Han är en pajas som just nu skriker sig hes. Han skjuter och skjuter, men pilarna är snart slut. Och hans böcker håller knappast måttet, som Nyheter24:s Eric Rosén så fint kom fram till. Så vad väntar för Bodström? Nu ska han bli en författare bland alla andra. Det kommer nog gå bra.

Mona säger att hon inte vill kommentera Bodströms bok innan hon läst den. Då tycker jag att hon borde hålla tyst om Juholts kommentarer tills hon läst varför han reagerade så. Blir ju lite korkat att hävda att det är Juholt som agerar felaktigt.

Men Mona har rätt om en sak. Det måste bli öppnare inom sossarna. Det ska diskuteras och tyckas. Det ska sågas och hyllas. Däremot måste man vara medveten om konsekvenserna. Folk kommer att ge igen. Och då bör man inte stå och gråta floder bakom sina kompisar. Det hade inte Zlatan gjort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela