Stavros Louca känner sig uthängd av Aftonbladet.
1 av 3
Stavros Louca känner sig uthängd av Aftonbladet. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Aftonbladet hängde ut Stavros Louca i en artikel och anklagade honom för fusk.
2 av 3
Aftonbladet hängde ut Stavros Louca i en artikel och anklagade honom för fusk. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

SVT-stjärnan friad: "Orättvisan kvävde mig"

– Jag grät med mina barn, säger tevestjärnan.


Fusket

I maj 2011 kom det fram att klassens anteckningar från Stavros Loucas mattelektioner var identiska med delar av det nationella provet.

Efter att ha sett dessa elevanteckningar kommenterade Katarina Kjellström, Skolverkets konstruktör till Aftonbladet "Det är fusk, jag kan inte komma på ett hårdare ord".

Eleverna fick sedan göra om provet. Under tisdagens avslöjade Nerkies Allehanda att Stavros frias av Örebro Kommuns utredning.

ÖREBRO/STOCKHOLM. Superpedagogen Stavros Louca frias från fuskanklagelserna.

Under vintern har tevetittarna kunnat följa matematikläraren som plockades in till SVT:s-satsning Klass 9A, på Mikaelskolan i Örebro.

När det väl var dags för klassen att skriva nationella prov skrev Aftonbladet om hur Stavros anklagades för fusk. Läraren hävdade själv att han hela tiden var oskyldig och att han inte hade läckt ut frågor ur de nationella proven.

– Jag visste själv att jag var oskyldig men det har varit jobbigt att komma ut och se människorna i ansiktet. Vad tror människor? Orättvisan kvävde mig, säger Stavros Louca till Nyheter24.

Efter anklagelserna beslutade rektorn på Mikaelskolan att alla elever skulle göra om provet. En utredning gjordes sedan av Örebro kommun och det är just den utredningen som friar honom, skriver Nerikes Allehanda.

– Det känns bättre nu i alla fall. Bara ha den här känslan att några tror det här är fruktansvärt. Att Aftonbladet skriver en sådan artikel tycker jag är konstigt. Är det okej att hänga ut folk med rubriker?, säger Stavros Louca och fortsätter.

– Jag diskuterade det här tillsammans med mina barn och vi grät tillsammans, säger han till Nyheter24.

Enligt Stavros Louca är skadan redan för stor för att reparera helt. När det har känts jobbigt har han sökt stöd bland människorna i Rinkeby.

– Folk stannade och sa till mig att de tror på mig. Det var jobbigare att se människor i stan. Det jag undrar nu är hur kan man slåss mot dessa giganter. Hur kan man hävda sin rätt?, säger han till Nyheter24.

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!