Han låg med fårtacka - dömdes för djurplågeri

- 10/06/2011, 19:20 -
Fåren på bilden har inget med artikeln att göra

Fåren på bilden har inget med artikeln att göra

Mike Groll/Scanpix

Hade skrevet fullt av djurets avföring. Fåret fick dödsskräck.

ALINGSÅS. Ett par var på promenad i skogen med sina hundar då de hörde ett fasansfullt bräkande. De bestämde sig för att undersöka vad som stod på och fann till sin skräck en manlig bekant i hagen som våldtog en fårtacka.

När mannen märkte att han var upptäckt släppte han djuret, drog upp kalsongerna - mannen hade underlivet fullt av fårets avföring - och gick därifrån.

Fåret fick dödsskräck

Paret lyckades till sist skaka liv i fåret som låg blickstilla kvar på marken. Lotta Andersson, veterinär vid Jordbruksverket, berättar för Expressen att fåret upplevde dödsskräck och gick in i "tonisk immobilitet", vilket är en reaktion på fara när alla andra flyktmöjligheter är borta och då blir oförmögen att röra sig.

Dömd för djurplågeri

Mannen greps senare i sin bostad då han höll på att tvätta sina kläder. Polisen fann dock både fåravföring och fårull i trappen. Mannen berättade för polisen att han inte minns något av händelsen, samt att han varit i bråk på en fest kvällen innan och att han på brottsdagen druckit stora mängder starksprit trots att han inte tål det.

Alingsås tingsrätt har dömt mannen till skyddstillsyn för djurplågeri och häleri. Utöver det ska han betala 1 500 kronor i skadestånd till fårets ägare.