Onsdag 12 Maj
Stockholm

"Zlatan, Ken & Stenmark bildar svensk regering"

Sossarnas nya påläggskalv?
1 av 6
Sossarnas nya påläggskalv?. Foto: All Over Press
Kulturministern.
2 av 6
Kulturministern. Foto: Henrik Montgomery/AP/SCANPIX
Utrikesministern.
3 av 6
Utrikesministern. Foto: All Over Press
Justiteministern.
4 av 6
Justiteministern. Foto: http://kenring.wordpress.com. Pressbild: Jonathan Silfverberg
Folkhälsoministern.
5 av 6
Folkhälsoministern. Foto: All over press
Finansmarknadsministern.
6 av 6
Finansmarknadsministern. Foto: Pier Paolo Cito/AP/SCANPIX

Efter Ronald Reagan och Ciccioloina - här kommer Carola och Zlatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stefan Holm ministeraktuell?

Redan i september förra året, bara dagar innan valet, skrev Expressen att Stefan Holm var aktuell för en ministerpost om socialdemokraterna skulle vinna valet.

Och att han ville jobba politiskt för socialdemokraterna efter karriären sa han redan 2008.

Holms intåg i politiken är därför en överraskning främst för att ingen tog de tidigare rapporterna på allvar snarare än att han aldrig tidigare intresserat sig för politiken.

Skådisarna Ronald Reagan och Arnold Schwarzenegger, porrstjärnan Cicciolina, Robinson-deltagaren Jan Emanuel Johansson, Fotbollsstjärnan George Weah. Listan på människor som gett upp en karriär i offentligheten för att ge sig i in i nästa - politiken - kan göras ganska lång. När höjdhopparen och På Spåret-vinnaren Stefan Holm nu möjligen sluter sig till skaran vill Nyheter24 passa på att vinka in fler kändisar med politikerpotential.

Om Stefan Holm kan ses som en potentiell idrottsminister tänker vi oss...

....Zlatan Ibrahimovic som finansmarknadsminister. Sveriges charmigaste och bångstyrigaste superstjärna vet värdet av att öka i värde och att kapital måste röra på sig regelbundet på en global och föränderlig marknad. Dessutom har han skickliga rådgivare runt sig.

...Kikki Danielsson som folkhälsominister. Hon om någon har gått genom eld och vatten, via hetsätande av falukorv och baginbox-alkoholism till en tillvaro där hon ser ut att ha hittat sig själv och gett ut skivan "första dagen på resten av ditt liv". En framåtsträvande hoppfullhet värdig en minister.

...E-type som kulturminister. Han har redan suttit i skönhetsrådet och hans vurm för vikingakultur är välkänd, vilket kan locka väljare från sverigedemokraterna. Dessutom har han varit programledare i början av sin karriär och förstår därför utmaningarna inte bara för de strävsamma musikerna utan även för bredare lager av kulturarbetare. Samtidigt finns en oro för att han ska hota att set the world on fire om han inte får igenom sina reformförslag. Han är enligt egen utsago beredd att gå just så långt för att få vad han vill ha.

...Ingemar Stenmark som statsminister. Han är ju bäst på allt. Dessutom både självsäker och ödmjuk. Detta är den enda svenska kändis där Reinfeldts beskrivning av sig själv - "sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär" - verkligen stämmer. Ingen skulle rösta på någon annan än Stenmark. Han skulle sopa banan med resten av politikerna.

...Victoria Silvstedt som utrikesminister. Världsvan som få med kontakter över hela världen ersätter hon Carl Bildts lite styltiga engelska uttal med en avslappnad självklarhet i språket och en total oräddhet inför nya utmaningar. Dessutom har hon visat att hon tål både en och två skandalrubriker och kommer därför inte duka under när pressen blir som störst.

...Bert Karlsson som arbetsmarknadsminister. Med talangtävlingsuttagningar till viktiga jobb och Fame Factory-liknande jobbskaparakademier i kombination med en benhård tilltro till förmågan att se "vad som funkar" kan Bert bli en superstjärna i den moderna politiken efter den märkliga riksdagssejouren med Ny Demokrati.

...Ken Ring som justitieminister. Tidigare har S värvat Thomas Bodström från advokatvärlden efter att han träffat Pär Nuder på svarklubb. Nu tänker vi oss att Ken har än mer erfarenhet av rättssystem, kriminalvård och rehabiliteringskedjor än Bodström och att han därför kan bli en garant för en mer human och integritetsmedveten rättsstat än såväl Bodström som Beatrice Ask.

...Carola Häggkvist som socialminister. Med rösten som helande kraft och en blick som brinner av engagemang kan Carola, som tidigare delat ut kanelbullar till och sjungit för hemlösa, samt gett taxfreeparfym till jordbävningsoffer, både öka det privata sociala engagemanget och få svensken att se vikten av att låta alla få komma in i värmen.

 

Vilka kändisar vill du se i politiken?

Kommentera
Kopiera länk
Dela