Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

Janne - nu minns vi varför vi älskar honom.
1 av 6

Janne - nu minns vi varför vi älskar honom.

"Såhär stort är mitt intellekt."
2 av 6

"Såhär stort är mitt intellekt."

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Prins Daniel är en förebild för minst två Nyheter24-anställda.
3 av 6

Prins Daniel är en förebild för minst två Nyheter24-anställda.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Ken Ring golar inte.
4 av 6

Ken Ring golar inte.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Anonymous - läskiga men spännande hackers.
5 av 6

Anonymous - läskiga men spännande hackers.

Lagrell vill inte svara på frågor. Det stör honom att de ens ställs till honom.
6 av 6

Lagrell vill inte svara på frågor. Det stör honom att de ens ställs till honom.

Fredrik Persson/SCANPIX

Nyheter | 17/06/2011 09:57

VECKA 24: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 24:

INNE

1. Janne Josefsson

Han har haft några mindre lyckade stunder de senaste åren, inte minst inhoppet i SVT Debatt när han tjatade om barnmat med Kissie i vad som kändes som fyrtiotusenmiljarder minuter. Men när SVT repriserar och följer upp hans och Hannes Råstams granskning av Göteborgskravallerna blir det uppenbart hur viktig Josefsson är och har varit för journalistiken och demokratin.

2. Hackers

Har de någonsin varit hetare än nu? Farligare, läskigare och mäktigare än någonsin skrämmer hackers livet ur oss genom att hacka CIA.gov "for the lulz" och genom att attackera den iranska regeringens mailservrar för att visa sitt stöd för det iranska folket. De skrämmer skiten ur oss, för nästa gång kan det vara vi som åker på en propp, men vi kan inte låta bli att tycka att de är rätt coola.

3. Prins Daniel

Den senaste tiden har allas vår prins visat tydligare än någon annan hur långt man kan komma utan någon relevant utbildning. På Nyheter24 sitter bland annat Eric Rosén och Quetzala Blanco utan gymnasieexamen. Nu behöver de inte gömma sig längre. Frågan är om också de kan få köpa sig förbi intagningar och annat trams för några hundra tusen? Hur som helst - prins Daniel visar att utbildning inte är allt och för det tackar vi honom.

4. Det italienska folket

Slöt upp i ovanligt stora tal och röstade ner och emot Berlusconis förslag i söndagens samtliga fyra folkomröstningar sedan den italienske premiärministern uppmanat till röstskolk. Nu blir lagen om åtalsimmunitet för politiker inte verklighet och Berlusconis kris förvärras samtidigt som demokratin biter ifrån mot överheten i Italien. Glädjande!

5. Ken Ring

Mille Markovic och andra gangsters kan skriva böcker om kungen bäst de vill. Ken Ring läcker dock inte. "Det stannar mellan mig om honom" säger Ken på frågan om vad det mail han säger sig ha fått från kungen handlade om. 

UTE

1. Lars-Åke Lagrell

Svensk fotbolls pampigaste pamp, hal som en ål, snear till när Nyheter24 ställer kritiska frågor. Han är "förbannat trött" på att det alltid är såna som han - makthavarna - som ställs till svars. För det handlar ju trots allt om alla andra utom honom, om man får tro Lagrell.

2. Jan Björklund

Aldrig har väl en partiledare svingat så snett som Björklund gjorde i partiledardebatten i veckan. Påhoppen på Håkan Juholts politik var fullkomligt obegripliga inte för att de var fel utan för att det inte gick att urskilja vad han yrade om. Jan Björklund får förhoppningsvis vila under en välbehövlig semester efter Almedalsveckan.