Tisdag 21 Sep
Stockholm

Helgresumé - en nyhetssammanfattning

Gangsterkungen Mille Markovic.
1 av 4
Gangsterkungen Mille Markovic. Foto: SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX
Vandrarhemmet Hostal el Cid.
2 av 4
Vandrarhemmet Hostal el Cid. Foto:
3 av 4
4 av 4

Porrkungen Markovic har gripits för olaga hot, en man har hittats mördad utanför ett hotell i Arlandastad och en moderat politiker har blivit tvingad att stänga av sin blogg efter att ha kallat Håkan Juholt "smutsig". Det ärlite av vad somhar hänt i helgen. Nyheter24 sammanfattar helgen för dig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Porrkungen gripen

Mille  Markovic anhölls på fredagkvällen av Rikskriminalpolisen misstänkt för olaga hot. Det var efter att han hade kommit hem från en resa till Serbien som han greps. På Arlanda gick tullen först igenom hans bagage och när han sedan kommit hem till sitt boende i Stockholm dök polisen upp. Han fördes till häktet i Solna.

Den kriminelle porrklubbsinnehavaren Mille Markovic är mest känd för att inneha kompremetterande bilder på kungen, bilder som Markovic säger att han ska publicera på en serbisk betalsida.

En vän till Markovic tror att gripandet är kopplat till bilderna.

Död man hittat utanför hotell

En man har hittats mördad utanför ett hotell i Arlandastad, uppger polisen på söndagsmorgonen. Det var en privatperson som gjorde upptäckten vid niotiden på morgonen och larmade polisen. En teknisk undersökning görs nu på platsen och polisen försöker hitta eventuella vittnen.

Det var mycket blod på platsen och polisen tror att han har blivit skjuten. En förundersökning gällande mord har inletts. Mannen var mitt på dagen på söndagen inte identifierad.

Svensk kvinna i Spanien mördad

En 18-årig svensk kvinna som semestrade i Fuengirola, i södra Spanien har knivmördats. Hennes vännina har skadats av samma gärningsman. Det var under natten mellan fredagen och lördagen som kvinnorna kom hem till sitt vandrarhem när en man, som också bodde på vandrarhemmet, trängde sig in i deras rum. mannen försökte tvinga sig till sex, men när han misslyckades med det gick han till attack med en kökskniv.

Den 18-åriga kvinnan skadades så svårt att hon avled på sjukhuset, medan hennes vännina skadades i händerna och halsen. Anhöriga är underrättade och den skadade kvinnans familj har anlänt till den spanska solkusten. 

Moderaterna censurar blogg

En moderat politiker har blivit censurerad av sitt eget parti. Det är hennes blogg som har stoppats efter att hon har uttalat sig om Håkan Juholt. Hon skriver bland annat att Juholt är smutsig.

Maria Hagbom, en annan moderat bloggerska, som också skriver bitska kommentarer om sina politiska motståndare, anser att det är problematiskt att stänga ned en privat blogg. Hon anser att det vore bättre om den moderate politkern fick ta bort sitt inlägg och be om ursäkt.

– Bloggar tillhör det demokratiska samtalet, säger hon till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela