Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arbetslös? Här har du receptet som ger jobb

Nyheter | 22/06/2011 08:54

Rekryteringssajten Monster har egenskaperna som arbetsgivarna söker.

Är du ung och arbetslös? Trött på att sitta på arbetsförmedlingen? Ingen a-kass? Har du sökt 100 jobb och inte fått något svar? Ge inte upp. Det finns hopp.

Det är rekryteringssajten Monster.se som återigen släppt listan som alla arbetssökande borde ta en titt på. En granskning av sajtens 8500 platsannonser visar att arbetsgivarna mest av allt söker personer som är noggranna. Det är ett helt nytt adjektiv jämfört med i fjol då egenskapen strukturerad var hett.

- De nya orden på listan speglar att den svenska arbetsmarknaden är i ett annat läge nu än vid den senaste undersökningen som var präglad av finanskrisen, säger Stefan Rizvi, marknadschef på Monster.

- Arbetsgivarna prioriterar din förmåga att hjälpa företaget att leverera bättre än konkurrenterna eftersom orderingången är stark i de flesta branscher. Samtidigt har listan utökats med ord som prioriterar arbete i grupp vilket ger än mer sund kravprofil än att leta efter personal som besitter orealistiskt många egenskaper, fortsätter Stefan Rizvi.

Så vill du ha ett jobb 2011, säg att du är noggrann, strukturerad och självgående.