Tisdag 15 Jun
Stockholm

Syraattack mot pälsbutik

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Klädbutiken Fioruccis har under ett års tid attackerats av djurrättsaktivister och ägaren har fått flera hotbrev. Under natten till onsdagen blev butiken attackerad med syra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Butiken Fioruccis sålde pälskläder i vintras. Det retade upp djurrättsaktivister som började krossa butikens fönster. Attackerna har fortsatt och under natten till onsdag utsattes butiken för en syraattack.

– De kastade syra som har frätt sönder glaset, det är som frost och går inte att tvätta bort, säger butiksägaren Lotta Alfredsson, till Nyheter24 och fortsätter:

– De har krossat rutorna för oss under ett års tid. Jag har även fått tre hotbrev varav det senaste var adresserat till min dotter. De har skrivit att de ska elda upp huset, krossa rutorna och skära upp min mammas ansikte, säger Lotta Alfredsson.

Trakasserierna fortsätter trots att butiken slutat sälja päls. Och Alfredsson är kritisk mot aktivisternas olagliga metoder.

– Vi sålde päls i vintras men nu har vi inte sålt på ett halvår.  Hade de kommit med förslag på till exempel fuskpälsar som är lika snygga så hade jag lyssnat. Men de har inte gjort det, säger hon till Nyheter24.

Kommer ni att sälja päls i vinter?

– Det får vi väl se, säger Lotta Alfredsson.

Nyheter24 har försökt att nå djurrättsorganisationen utan framgång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela