Onsdag 20 Okt
Stockholm

Klass fick IG – på kurs de inte läst

En hel klass på Varbergs praktiska gymnasium fick underkänt på en obligatorisk svetsningskurs – trots att klassen aldrig fick läsa kursen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Studenten blev en chock för elevernaVVS-programmet. När de öppnade betygskuvertet fann de att hela klassen fått betyget icke godkänd på en svetsningskurs som inte ens funnits med i utbildningen.

Svetsningsutbildningen är obligatorisk för att få ut ett yrkesbevis efter lärlingsperioden, men kursen hade tagits bort ur elevernas studieplan.

Misstaget ledde till att eleverna tvingades läsa om kursen efter studenten.

– Jag kan inte nog betona hur allvarligt detta är. Sådant här får inte hända, och jag har aldrig hört talas om något liknande på våra skolor. Jag är upprörd, ledsen och arg, säger Anette Ellis utbildningschef på skolan, till Hallands nyheter.

En elev anmälde händelsen till Skolinspektionen, som nu kritiserar skolan. Skolinspektionen gör gällande att de lagar och regler som finns inte har följts. Ändringarna i studieplanen har dessutom gjorts utan att eleverna meddelats.

Varbergs praktiska gymnasium tvingas lämna in en redovisning till Skolinspektionen där skolan redogör för vilka ändringar den vidtagit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela