- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Klass fick IG – på kurs de inte läst

En hel klass på Varbergs praktiska gymnasium fick underkänt på en obligatorisk svetsningskurs – trots att klassen aldrig fick läsa kursen.


Studenten blev en chock för elevernaVVS-programmet. När de öppnade betygskuvertet fann de att hela klassen fått betyget icke godkänd på en svetsningskurs som inte ens funnits med i utbildningen.

Svetsningsutbildningen är obligatorisk för att få ut ett yrkesbevis efter lärlingsperioden, men kursen hade tagits bort ur elevernas studieplan.

Misstaget ledde till att eleverna tvingades läsa om kursen efter studenten.

– Jag kan inte nog betona hur allvarligt detta är. Sådant här får inte hända, och jag har aldrig hört talas om något liknande på våra skolor. Jag är upprörd, ledsen och arg, säger Anette Ellis utbildningschef på skolan, till Hallands nyheter.

En elev anmälde händelsen till Skolinspektionen, som nu kritiserar skolan. Skolinspektionen gör gällande att de lagar och regler som finns inte har följts. Ändringarna i studieplanen har dessutom gjorts utan att eleverna meddelats.

Varbergs praktiska gymnasium tvingas lämna in en redovisning till Skolinspektionen där skolan redogör för vilka ändringar den vidtagit.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.