Black Cobra.
1 av 3
Black Cobra.
Polisen stannade ett 40-tal personer med anknytning till det kriminella gänget Black Cobras.
2 av 3
Polisen stannade ett 40-tal personer med anknytning till det kriminella gänget Black Cobras. - Foto: BARDUR EKLUND / SCANPIX
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
3 av 3
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Polisen stoppade 16 Black Cobrabilar på motorvägen på väg mot gängkrig

Polisen kontrollerade 40 personer - letade efter vapen.


Gängkrig

Under 2011 års första halvår skakades västkustens största stad av ett 15-tal skottlossningar. Det hade länge spekulerats i att ett nytt gängkrig snart skulle blossa upp men polisen hade systematiskt förnekat det.

I måndagskväll slog polisen till mot 16 bilar med koppling till Black Cobra. Polisen misstänkte att det grovt kriminella gänget var på väg mot Göteborg för en konfrontation med ett annat gäng.

40 personer kontrollerades och polisen hittade pepparspray, rånarluvor och skjutvapen.

GÖTEBORG. Polisen fick på måndagen in ett tips om att en stor konvoj med bilar från det grovt kriminella gänget Black Cobras var på väg mot Göteborg.

Polisen slog till mot bilkaravanen strax utanför Göteborg vid avfarten mot Mölndal på E6:an. Ett 40-tal personer kontrollerades och totalt 16 bilar stoppades. Bilarna kom söderifrån och var både dansk- och svenskregistrerade.

– Vi fick information från Skåne om att det fanns ett gäng bilar på väg mot Göteborg. Vi jobbade efter hypotesen om att en gängkonfrontation skulle inträffa. Vi stoppade dem vid åtta på kvällen och släppte dem vid halv tre på natten, sedan cirkulerade dem runt i stan ett tag innan de åkte tillbaka, säger Sven Alhbin, biträdande chef länskriminalpolisen, till Nyheter24.

Insatsen pågick under flera timmar på måndagskvällen. Polisen som letade efter vapen fann dock först bara rånarluvor och pepparspray. Men när kontrollen var avslutad och efter att de hade släppt iväg bilarna hittade de ett vapen vid vägkanten.

– Vi hade gärna gripit någon om vi hade hittat vapnet innan vi släppte iväg dem, säger Sven Alhbin till Nyheter24.

Under våren och i början av sommaren har Nyheter24 rapporterat om fler skottlossningar i Göteborg. En av de som avrättades på öppen gata hade kopplingar till Naserligan. Mannen sköts ner med åtta skott utanför en mataffär.

Polisen kunde inte gripa någon person vid måndagens tillslag. Ett 40-tal poliser användes vid operationen som pågick under nästan sju timmar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!