Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föräldrarna får tio år för Högsbymordet

De åtalade i en bil på väg till rätten.
1 av 2

De åtalade i en bil på väg till rätten.

Paul Madej/Scanpix

Elisabeth Massi Fritz menar att hennes klient - mamman till mördade Abbas Rezai - äntligen kan gå vidare.
2 av 2

Elisabeth Massi Fritz menar att hennes klient - mamman till mördade Abbas Rezai - äntligen kan gå vidare.

Paul Madej/AP/Scanpix

Nyheter | 05/07/2011 11:37

Göta Hovrätt anser att föräldrarna är skyldiga till hedersmordet på Abbas Rezais.

HÖGSBY. Föräldrarna mördade Abbas Rezai på ett tortyrliknande sett och döms därför till tio års fängelse var och utvisas även från Sverige. Sonen, som tidigare fällts för mordet får sin dom ändrad till medhjälp för mord men utvisas inte. Därmed ändrar Göta Hovrätt domen från 2006.

– Domen är rättvis och det viktigaste är att båda föräldrarna döms för mordet. Fängelsestraffet kunde varit livstid men och andra sidan är det allra viktigaste att de får avtjäna ett kännbart straff här och sedan utvisas från Sverige, säger Elisabeth Massi Fritz, advokat till den mördades son, till Nyheter24.

Hedersmordet på Abbas Rezai tog hårt på hans familj. I och med Göta Hovrätts dom menar Elisabeth Massi Fritz att hennes klient äntligen kan gå vidare.

Utvisningen är det absolut mest avskräckande. Min klient kan äntligen sätta punkt för det här brutala hedersmordet och få lugn att gå vidare med sin familj i deras sorgearbet, säger Elisabeth Massi Fritz, till Nyheter24.