Hittills är gärningsmännen på fri fot.
Personen på bilden har ingen dirket koppling till artikeln.
1 av 2
Hittills är gärningsmännen på fri fot. Personen på bilden har ingen dirket koppling till artikeln. - Foto: Rogelio V. Solis / AP / SCANPIX
Geten Filippa var chanslös när gärningsmännen sköt henne på nära håll.
Getterna på bilden har såvitt Nyheter24 vet inte blivit skjutna med ett paintballgevär.
2 av 2
Geten Filippa var chanslös när gärningsmännen sköt henne på nära håll. Getterna på bilden har såvitt Nyheter24 vet inte blivit skjutna med ett paintballgevär. - Foto: Joe Gill / AP / SCANPIX

Paintballattacken: Någon sköt geten blå

Djurparksföreståndaren tror inte att det handlar om en slump.


KARLSTAD. Trots att Karlstads stadspark Mariebergsskogen länge bevakats av vaktbolag nattetid lyckades paintballmännen smita in på djurparken natten mot lördagen.

Måltavlan blev den arma geten Filippa - en get som beskrivs som både social och snäll.

Hon sköts blå med paintballgevären och träffades av flera skott.

- Paintballskotten upptäcktes av att man märkte att geten var rädd och skygg vilket fick personalen att reagera. Vanligtvis brukar geten Filippa promenera till sin hage utan hjälp men det gjorde hon inte under lördagsmorgonen, säger djurparksföreståndaren Pia Karlsson, till Nyheter24.

Djurplågeriet polisanmält

- När man sedan hittade en massa färg på träden och vid en närmare titt även fann blå färg på Filippa förstod man vad som hade hänt, fortsätter hon.

Djurparksföreståndaren berättar för Nyheter24 att hon aldrig tidigare sett något liknande och att ärendet nu har förts vidare till myndigheterna.

- Vi har polisanmält och sedan så har det hanterats som så att ännu ett vaktbolag har kontaktats som nu ska patrullera området mer frekvent.

Träffades på nära håll med flera skott

Hittills har man ingen aning vem som kan ligga bakom getattacken.

Pia Karlsson tror däremot att det inte är en slump att just geten Filippa råkade ut för paintballskotten.

- I och med att Filippa har träffats med två skott är det inte en slump att det är just den här geten för hon är vanligtvis väldigt social och snäll. Det är mycket möjligt att hon även stått nära gärningsmännen när skotten inträffat.

Har getens beteende förändrats efter paintballincidenten?

- I lördags mådde hon ju inte bra men idag märks det inte av mer än att hon har haft blå färg i pälsen. Men annars mår hon bra, avslutar Larsson för Nyheter24.

/
Get
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!