Torsdag 23 Sep
Stockholm

23-åringen fortsätter hävda sin oskuld i fallet Elin Krantz

Rättegången mot Elin Krantz misstänkte mördare fortsätter
Rättegången mot Elin Krantz misstänkte mördare fortsätter. Foto: Scanpix

– Han är väl optimist och hoppas att det ska bli en ändring i hovrätten, men det har självklart varit jobbigt att sitta häktad så pass länge, säger advokaten Claes Östlundh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här var mordet på Elin

Elin Krantz, 27, mördades i Göteborg i slutet av september 2010. Den åtalade 23-åringen ska ha följt efter Elin när hon klev av spårvagnen.

Efter att ha utsatt henne för en grov våldtäkt mördade han henne.

Han fälldes i tingsrätten den 10 juni. Dömdes till 16 års fängelse och livstids utvisning.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom den 1 augusti.

Den tionde juni i år dömdes 23-åringen till 16 års fängelse och utvisning för mordet och våldtäktsförsöket på 27-åriga Elin Krantz. Idag inleds, efter överklagan, vidare förhandlingar i Göteborgs Hovrätt. Nyheter24 har pratat med den åtalades advokat, Claes Östlundh efter förmiddagens förhandlingar. Han menar att hans klient står kvar vid sina tidigare ord.

– Han anser att det är två andra män som gjort det här. Vi är ju optimister eftersom vi klagat och hoppas på att hovrätten tar till sig det här och ändrar tingsrättens dom, säger Östlundh till Nyheter24.

23-åringens förklaring har tidigare varit att han gick av spårvagnen samtidigt som Elin och ska därefter ha blivit vittne till hur två okända män försökt våldta henne. Varför han varken ingrep eller kontaktade polisen, förklarar han med att han var rädd för att pekas ut som misstänkt.

Sex dagar i hovrätten

Som Nyheter24 tidigare berättat så har bilder på Elins hårt sargade kropp spridits på nätet, via forumet Flashback. Något som extremhögern inte var sena att utnyttja för politisk propaganda. Av säkerhetsskäl hålls därför de pågående förhandlingarna i sluten sal.

Enligt Göteborgsposten finns hela Elins familj på plats under rättegången. Åklagaren Stina Lundqvist fortsätter att syfta till de övervakningsbilder från spårvagnen kvällen då Elin mördades. Hon menar att det tydligt syns hur 23-åringen antastar Elin och att hon försöker trycka bort honom

Förhandlingarna tros pågå i sex dagar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela