1 av 5
- Foto: Øijord, Thomas Winje/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Holm Morten/SCANPIX
3 av 5
Minst två personer har omkommit efter bomben i OIso.
4 av 5
Minst två personer har omkommit efter bomben i OIso. - Foto: SCANPIX
5 av 5
- Foto: Privat

"De förväntar sig fler bomber"

Svenska Kim på plats i Osla berättar om skräcken för fler bomber. I stadens centrala delar råder kaos.– Jag vågar inte gå ut.


Svenska Kim Larsson, 22, bor och arbetar i Oslo sedan ett par år tillbaka. När Nyheter24 når henne har hon låst in sig i sin lägenhet. Hon uppger att det råder kaos i stadens centrala delar. Människor flyr i panik.

– En killkompis var nere för att se vad som stod på. När han närmade sig centrum såg han en folkmassa om hundratals personer som flydde i panik bort från centrum. Människor var som galna sa han, berättar hon för Nyheter24.

"Jag vågar inte gå ut"

Enligt Kim Larsson har norsk polis uttalat sig i nyhetssändningar och uppmanat människor att stanna inomhus.

– De förväntade sig fler bomber. Så jag sitter inomhus och följer tevesändningarna, säger hon till Nyheter24.

– Det är klart att man är rädd. Egentligen vill jag inte sitta hemma ensam, så jag hade tänkt gå träffa en kollega, men jag vågar inte gå ut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?