Vännerna Isaac Nilsson William Bigot Klinteberg, Alex Lindmark och Peter Olin ska tävla i Oslo om EM-titeln.
Vännerna Isaac Nilsson William Bigot Klinteberg, Alex Lindmark och Peter Olin ska tävla i Oslo om EM-titeln.

Här är svenskarna som tävlar om EM-titeln i UF-företagande

Svenska mästarna satsar internationellt.


HELSINGBORG. Våren 2010 fick Isaac Nilsson en idé. Han bjöd in kompisarna William Bigot Klinteberg, Alex  Lindmark och Peter Olin, från ProCivitas gymnasium till ett fik och presenterade idén. De blev helt sålda. Snart hade idén blivit verklighet och gett de fyra vännerna titeln Svenska Mästare i Ung Företagsamhet där hela 6245 företag tävlade.

Motiveringen:

"”Det vinnande företaget har via ett konsekvent agerande genom delmomenten; rapport, presentation, intervju och monter gett juryn smak för ett engagerat och framåt gäng av unga entreprenörer som vi vill se mer av i framtiden. Gruppen kan vara stolt över vad den åstadkommit till idag, ändå har man stor potential framåt. Juryn har stått inför en tuff utmaning och vill nu servera det vinnande företaget.”

Det framgångsrika konceptet ledde Lindmarks till Cannes där man fick uppdrag hos Playboy Mansion för att servera på event såsom Jackson Family Night, Hugh Hefner Tribute Night och Lamborghini Party.

Nu satsar de vidare och vill vinna EM i Ung Företagsamhet - som inleds under torsdagen i Oslo. Nilsson & Co: tror på en nya framgångar även internationellt för sitt företag Lindmarks servering.

Idén då?

Jo, något så enkelt som ett bemanningsföretag som erbjuder cateringfirmor, restauranger och privatpersoner, ung kvalitetssäkrad serveringspersonal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas falla efter Israelattack

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.