Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fallet med våldtäktsanmälda sjuåringarna unikt

- 09/08/2011, 15:27 -

Solum, Stian Lysberg/AP/Scanpix

Socialtjänsten vill att polis utreder vad sjuåringarna egentligen gjort.

På måndagen kunde Nyheter24 berätta att två sjuåriga pojkar i Kungsbacka polisanmälts för våldtäkt. Detta sedan de i en lekpark ska ha tvingat en 14-årig flicka att klä av sig naken.

Sedan uppges de två pojkarna ha gnidit sina könsorgan mot henne.

På tisdagen begärde socialtjänsten hjälp av polisen med en så kallad LUL31-utredning, något som kan göras i speciella fall där polisen då utreder brott trots att de begåtts av unga lagöverträdare.

- De har bett om vår hjälp och åklagaren ska nu, troligen i morgon, fatta beslut om vi ska hjälpa dem eller inte, säger Inger Olsson, på Länskriminalpolisens barn- och sexualbrottsrotel i Halland, till Nyheter24.

Vad händer med de inblandade barnen nu? Är de omhändertagna av socialtjänsten?

- Det kan jag inte kommentera.

Är förövare och offer på något sätt bekanta sedan tidigare, eller släkt?

- Det kan jag inte säga något om till dig.

Inger Olsson vill liksom Socialtjänsten inte över huvud taget uttala sig om vad som har hänt i detalj men medger att fallet är unikt.

- Det är väldigt väldigt ovanligt. Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande sedan jag blev polis för 1978, ja, det är 33 år sedan, säger hon till Nyheter24.