Polisen har inga spår efter Ullaredsrånare

- 10/08/2011, 15:10 -
Varuhuset Gekås i Ullared kan vara ett av rånarnas objekt.
1 av 2

Varuhuset Gekås i Ullared kan vara ett av rånarnas objekt.

Bertil Ericson / SCANPIX

Polisen inledde en intensiv jakt på rånarna.
2 av 2

Polisen inledde en intensiv jakt på rånarna.

Johan Nilsson/Scanpix

UPPDATERAD. Över 40 poliser letar efter personer som tros förbereda ett grovt rån i Ullared.– Vi har fått in flera tips, säger Dan Lewstam, vakthavande befäl.

ULLARED. Polisen fick under förmiddagen in ett tips om att flera personer kan vara på väg att förbereda ett grovt rån. En privatperson ringde vid niotiden in till polisen och tipsade om att personerna hanterar vapen nära Ullareds centrum. Men problemet är att polisen inte vet vad rånarna planerat att slå till.

I Ullared finns tre potentiella objekt som tidigare har utsatts för rån. En bank, ett stort varuhus och värdetransporter gör att staden är en plats med mycket kontanter i rullning.

– Vi kan inte utesluta att de förbereder för ett rån. Det här ett ställe för mycket handel, säger Tommy Nyman, informatör Hallandspolisen, till Nyheter24.

Just nu söker cirka 40 poliser plus en helikopter från Hallands län efter rånarna och de har fått understöd från både Jönköping och Västra Götaland. 

– Vi söker två mörka bilar och en skåpbil. Är det så att de har upptäckt oss har vi ju avstyrt ett rån och det är ju bra, säger Tommy Nyman.

Men de har ju troligtvis kvar vapnen och kan utföra det här senare? Är det inte en fara för allmänheten?

– Visst är det så, medger Tommy Nyman till Nyheter24.

Under onsdagskvällen lämnade större delen av den stora polisstyrkan Ullared. Enligt vakthavande befäl Dan Lewstam har de dock fått in flera tips och iaktagelser under dagen.

– Vi har ingen gripen och det är en mindre enhet som jobbar med det här fortfarande, säger Dan Lewstam.