Varuhuset Gekås i Ullared kan vara ett av rånarnas objekt.
1 av 2
Varuhuset Gekås i Ullared kan vara ett av rånarnas objekt. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Polisen inledde en intensiv jakt på rånarna.
2 av 2
Polisen inledde en intensiv jakt på rånarna. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Polisen har inga spår efter Ullaredsrånare

UPPDATERAD. Över 40 poliser letar efter personer som tros förbereda ett grovt rån i Ullared.– Vi har fått in flera tips, säger Dan Lewstam, vakthavande befäl.


ULLARED. Polisen fick under förmiddagen in ett tips om att flera personer kan vara på väg att förbereda ett grovt rån. En privatperson ringde vid niotiden in till polisen och tipsade om att personerna hanterar vapen nära Ullareds centrum. Men problemet är att polisen inte vet vad rånarna planerat att slå till.

I Ullared finns tre potentiella objekt som tidigare har utsatts för rån. En bank, ett stort varuhus och värdetransporter gör att staden är en plats med mycket kontanter i rullning.

– Vi kan inte utesluta att de förbereder för ett rån. Det här ett ställe för mycket handel, säger Tommy Nyman, informatör Hallandspolisen, till Nyheter24.

Just nu söker cirka 40 poliser plus en helikopter från Hallands län efter rånarna och de har fått understöd från både Jönköping och Västra Götaland. 

– Vi söker två mörka bilar och en skåpbil. Är det så att de har upptäckt oss har vi ju avstyrt ett rån och det är ju bra, säger Tommy Nyman.

Men de har ju troligtvis kvar vapnen och kan utföra det här senare? Är det inte en fara för allmänheten?

– Visst är det så, medger Tommy Nyman till Nyheter24.

Under onsdagskvällen lämnade större delen av den stora polisstyrkan Ullared. Enligt vakthavande befäl Dan Lewstam har de dock fått in flera tips och iaktagelser under dagen.

– Vi har ingen gripen och det är en mindre enhet som jobbar med det här fortfarande, säger Dan Lewstam.

Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.