Lördag 20 Aug
Stockholm

Bandidosboss fick stryk på strippklubb av HA - nytt MC-krig nära

En eller flera medlemmar från Hells Angels slog ned den 33-årige ledaren på strippklubben Maxim.
En eller flera medlemmar från Hells Angels slog ned den 33-årige ledaren på strippklubben Maxim. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Bandidosledaren fick stryk av Hells Angels och nu befarar polisen ett nytt gängkrig.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hämnd för Forshagamisshandel?

För ett antal år sedan fick Hells Angels-klubben Red Devils ledare smaka på samma medicin av Bandidos vid en träff i Forshaga. Då kallade även HA på förstärkning  men alltihop löstes genom en fredlig förhandling.

– Ja det här är ett stort problem i Värmland och man glömmer bort att vi har Norge nära. Det pratas mycket om Göteborg och Skåne men Oslo påverkar oss ganska mycket, säger Rolf Sandberg, till Nyheter24.

KARLSTAD. Det kriminella MC-gängen är på väg mot ett nytt krig i Värmland. Det var i fredags som Bandidos 33-årige ledare fick stryk utanför strippklubben Maxim i Karlstad och enligt vittnen ska ärkerivalen Hells Angels ligga bakom attacken.

– De är inte så pratvilliga i de här kretsarna. Just nu är vi inte rädda för en hämnd men det har förekommit vissa rörelser under veckan, säger polismästare Rolf Sanberg, till Nyheter24.

Ett dygn efter misshandeln började medlemmar från Tyskland och Norge att sluta upp för att ge "back up" till Bandidos. Polisen fattade dock snabbt misstankar och kunde genomföra ett tillslag mot en adress där 25 man hade samlats. Med på samlingen fanns även den 33-årige ledaren som blev skuren i huvudet av en eller flera medlemmar från HA.

– Det är en sak som har inträffat som ligger bakom det här. Det är våldet inblandat men jag vill inte säga mer om det, säger Rolf Sandberg.

Är några av medlemmarna från Tyskland och Norge kvar i Karlstad?

– Vissa är kvar och några har åkt hem.

Har ni span på dem?

– Det vill jag inte berätta men vi har koll på dem, säger Rolf Sandberg, till Nyheter24.

I tillslaget mot de 25 medlemmarna hittades dock inga vapen eller narkotika utan bara en slägghammare.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.