SD:s uteslutna kommunfullmäktige: "Tack och hej leverpastej"

- 16/08/2011, 17:48 -
Efter det senaste inlägget om Breivik har partiet inte sett någon annan utväg än att utesluta Thomas Karlsen.
- Tack och hej leverpastej - om du hört talas om det uttrycket någon gång, "Ismael", säger den före detta sverigedemokraten till Nyheter24.
1 av 3

Efter det senaste inlägget om Breivik har partiet inte sett någon annan utväg än att utesluta Thomas Karlsen. - Tack och hej leverpastej - om du hört talas om det uttrycket någon gång, "Ismael", säger den före detta sverigedemokraten till Nyheter24.

Faksimil: Tv4 Nyheterna

. . .  massmördaren Anders Behring Breivik.
2 av 3

. . . massmördaren Anders Behring Breivik.

Jon-Are Berg-Jacobsen / AP / SCANPIX

SD:s pressinformatör, Martin Kinnunen, berättar för Nyheter24 att Karlsen varnats för sina blogginlägg och uppdateringar på sociala medier redan i våras.
3 av 3

SD:s pressinformatör, Martin Kinnunen, berättar för Nyheter24 att Karlsen varnats för sina blogginlägg och uppdateringar på sociala medier redan i våras.

LEIF R JANSSON / AP / SCANPIX

"Bägaren rann över", säger Sverigedemokraternas pressinformatör.

TROLLHÄTTAN. Sverigedemokraten Thomas Karlsen, som gjort sig känd för sina rasistiska och tvivelaktiga uttalanden, har kastats ut ur partiet.

Detta efter uttalandet om massmördaren Anders Behring Breivik.

- Det senaste inlägget handlade om Oslo.

- Det här har pågått under en längre tid. Han har återkommit med olika typ av inlägg och till sist har bägaren runnit över, säger pressinformatören Eric Myrin, till Nyheter24.

"Tack och hej - leverpastej"

När Nyheter24 når Thomas Karlsen är han inte lika givmild med kommentarer som de före detta partikollegorna tidigare påstått.

Å andra sidan visar Karlsen möjligen lite av sin främlingsfientliga ådra i samtalet med Nyheter24:s reporter, Ismaila Jallow.

- Allt jag säger skriver ni bara om, så jag säger bara tack och hej - leverpastej. Om du hört talas om det uttrycket någon gång, "Ismael", säger Thomas Karlsen innan han lägger på luren.

"Skadar partiet"

Det är inte första gången som Thomas Karlsen hamnat i blåsväder.

Enligt tidskriften Expo ska den före detta sverigedemokraten dömts för skadegörelse samt brott mot knivlagen. Han ska även haft kopplingar till högerextrema Nordisk ungdom och gjort flera rasistiska uttalanden i media och på hans blogg.

- Det är en mängd olika händelser, han har gjort uttalanden i media och även på hans blogg. En skriftlig varning delades ut i våras då man upplevde att han uppträtt  på ett sätt som skadar partiet, berättar SD:s pressansvarige, Martin Kinnunen, för Nyheter24.

På facebook skriver Thomas Karlsen att SD inte lever upp till sin val-slogan "Vi säger som du tänker" - hur ser ni på det?

- Det låter ju märkligt att man inte får säga vad man tycker, svarar Kinnunen.

Men det får man ju uppenbarligen inte om personer utesluts ur partiet för vad de har sagt.

- Det handlar inte om att säga vad man tänker. Vi har ju ingen tankekontroll som kontrollerar vad våra partimedlemmar tänker. Däremot så tror jag att det handlar om bristande omdöme, förklarar pressinformatören.

Beslutet om att utesluta Thomas Karlsen togs den sjätte augusti.

Här är uttalandet från den 27:e juli som gav honom kicken:

"Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en 'nyttig idiot' som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden"