Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets mest upprörande reklamkampanjer - "Många är rädda"

Beril Ericson / SCANPIX

Nyheter | 16/08/2011 16:13

Reklamombudsmannen svämmar över av antalet anmälningar mot otrohetssajten

Otrohetssajten Victoria Milan slog rekord i antalet anmälningar efter sina reklamkampanjer.

– Många är rädda att själva bli drabbade. Att sajten ska uppmana deras partner att vara otrogen, säger Dominika Peczynski, VD för Mafioso PR som ansvarar för kampanjen, till Nyheter24.

Normalt sett brukar det komma in 200 anmälningar till reklamombudsmannen (RO) på ett halvår. I år kom det in omkring 600. Av dessa står två enskilda kampanjer för 60%. Den ena är klädkedjan Jack & Jones som anklagas för att vara sexistisk, med en massa avklädda kvinnor.

Den andra är för otrohetssajten Victoria Milan.

– Vi har inte blivit fällda, eftersom vi inte håller på med falsk marknadsföring. Vi visar upp vad sajten vill förmedla, säger Peczynski.

–  Det är en mänsklig brist att vara otrogen, folk kommer inte vara mer otrogna på grund av vår tjänst, vi erbjuder bara en plats att vara det på.

Lyckad kampanj
Anmälningarna har gjort att kampanjen fått mer uppmärksamhet, så på så vis är det ett vinnande koncept. Samtidigt så är inte syftet att stöta sig med folk:

– Vi vill bara göra ett trevligt inslag i gatubilden, säger Dominika Peczynski till Nyheter24.

Nyheter24 har försökt nå Jack & Jones för en kommentar, men utan resultat.