Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmö skakas av nya bilbränder

JOHAN NILSSON / SCANPIX

Nyheter | 23/08/2011 09:47

"Det är ju en tråkig utveckling, men polisen kan inte vara överallt"

MALMÖ. Natten till tisdagen inkom ett flertal larm om bilbränder i Malmö. Totalt har det brunnit på fyra olika platser.

– Runt midnatt fick vi in ett larm om en bilbrand i Helenelund. Ett vittne såg hur en man cyklade från platsen, säger Anders Lindell, informatör på Malmöpolisen ,till Nyheter24.

Tio minuter senare inkom ännu ett larm där ett vittne sett hur ett ungdomsgäng slagit sönder och tänt på bilar, för att sedan springa från platsen.

– Man ser att det varit ungdomsgäng i farten på sätten bränderna startar på, säger Lindell till Nyheter24.

Malmö drabbat av ny våg av bilbränder

– Det är ju en tråkig utveckling det här. Trendbrotten varierar och polisen kan inte vara överallt. Nu kommer vi behöva sätta in extra bevakning. Helenelund ligger i närheten av det utsatta Seved-området. Vi har haft extra bevakning där borta, säger Anders Lindell och fortsätter:

– Men så lugnar det ner sig och under semestertider sjunker tillsynen. Men då poppar det upp nya brott. Och så får man täppa till, säger Lindell till Nyheter24.

En halvtimme efter de första två bränderna inkom ytterligare ett larm om att två bilar brann i Klagshamn. När polisen kom till platsen visade det sig att registreringsskylten var bortplockad och att chassinumret var förstört.

– Det är lite märkligt. Varför bryr man sig om att förstöra chassinumret om man bara vill vandalisera? Det här ser mer ut som att bilarna är stulna och använts i samband med brott, säger Anders Lindell till Nyheter24.

Fyllegrej

Senare inkom också ett fjärde larm om brand i två korgstolar på Barista café mitt i centrala Malmö. Polisen tror dock inte att det har något samband med bilbränderna.

– Det ser ut som en fyllegrej, säger Anders Lindell på Malmöpolisen till Nyheter24.