- Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Malmö skakas av nya bilbränder

"Det är ju en tråkig utveckling, men polisen kan inte vara överallt"


Malmö i brand

Fyra inkomna larm om bränder i Malmö i natt.

00:01, Bilbrand, Heleneholm.

00:10, Ytterligare bilbränder, Heleneholm.

01:47, Bilbrand, Klagshamn.

02:06, Brand i utemöbler på Barista café, Södergatan.

MALMÖ. Natten till tisdagen inkom ett flertal larm om bilbränder i Malmö. Totalt har det brunnit på fyra olika platser.

– Runt midnatt fick vi in ett larm om en bilbrand i Helenelund. Ett vittne såg hur en man cyklade från platsen, säger Anders Lindell, informatör på Malmöpolisen ,till Nyheter24.

Tio minuter senare inkom ännu ett larm där ett vittne sett hur ett ungdomsgäng slagit sönder och tänt på bilar, för att sedan springa från platsen.

– Man ser att det varit ungdomsgäng i farten på sätten bränderna startar på, säger Lindell till Nyheter24.

Malmö drabbat av ny våg av bilbränder

– Det är ju en tråkig utveckling det här. Trendbrotten varierar och polisen kan inte vara överallt. Nu kommer vi behöva sätta in extra bevakning. Helenelund ligger i närheten av det utsatta Seved-området. Vi har haft extra bevakning där borta, säger Anders Lindell och fortsätter:

– Men så lugnar det ner sig och under semestertider sjunker tillsynen. Men då poppar det upp nya brott. Och så får man täppa till, säger Lindell till Nyheter24.

En halvtimme efter de första två bränderna inkom ytterligare ett larm om att två bilar brann i Klagshamn. När polisen kom till platsen visade det sig att registreringsskylten var bortplockad och att chassinumret var förstört.

– Det är lite märkligt. Varför bryr man sig om att förstöra chassinumret om man bara vill vandalisera? Det här ser mer ut som att bilarna är stulna och använts i samband med brott, säger Anders Lindell till Nyheter24.

Fyllegrej

Senare inkom också ett fjärde larm om brand i två korgstolar på Barista café mitt i centrala Malmö. Polisen tror dock inte att det har något samband med bilbränderna.

– Det ser ut som en fyllegrej, säger Anders Lindell på Malmöpolisen till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.