Det var här, på Trollenäs slott i Eslöv, som bröllopsdramat ägde rum. Nu åtalas den 52-årige pappan till brudgummen för. . .
Det var här, på Trollenäs slott i Eslöv, som bröllopsdramat ägde rum. Nu åtalas den 52-årige pappan till brudgummen för. . . - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Stack ner sin son på bröllopsfesten - nu åtalas pappan

Den 52-åriga pappan förstörde bröllopsfesten när han knivhögg sin son, brudgummen. Nu åtalas 52-åringen.


Inte första gången

Det är inte första gången som pappan velat mörda sin son.

Redan för 15 år sedan vittnar brudgummen, då 17 år gammal, om pappans upprepande misshandel av sina barn, inför Malmö tingsrätt.

Vid ett av de värre tillfällena ska fadern ha sparkat, tagit nackgrepp, slagit och hotat sina söner med en köttyxa.

- Jag ska döda dig och skära dig i bitar, uppger Expressen att pappan skrikit till brudgummen år 1996 samtidigt som han höll i yxan.

ESLÖV. Nu inleds åtalet mot den 52-åriga pappan som låg bakom bröllopsdramat på Trollenäs slott tidigare i somras. Mannen anklagas för mordförsök på sin egen son samt för att ha stuckit kniven i armen på en kvinnlig bröllopsgäst.

När Nyheter24 tidigare pratat med polisen har de inte haft en klar motivbild.

- Motivet har vi fortfarande inte uppgifter om, sa polisen i juli.

Sen dess har nya uppgifter om motivet lyckligtvis letat sig till ytan.

Menar att det var självförsvar

I förhör har 52-åringen nämligen berättat att han länge haft en dispyt med sonen på grund av ”djupa politiska motsättningar” med rötter i familjens hemland.

52-åringen nekar även till brott och uppger sig ha agerat i självförsvar då han upplevt att det var han som blev attackerad, rapporterar Sydsvenskan.

Detta motsäger sig däremot andra bröllopsgäster, som tillsammans med sonen kommer att vittna mot den åtalade.

/
/
/
Son
/
tal
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.