Mannen gick till attack med ett samurajsvärd.
1 av 2
Mannen gick till attack med ett samurajsvärd. - Foto: Lise Åserud / SCANPIX
X-team är supportergrupp till det ökända mc-gänget Bandidos.
2 av 2
X-team är supportergrupp till det ökända mc-gänget Bandidos. - Foto: MARK BAKER/AP/SCANPIX

X-team-medlem i ninjadräkt gick till attack med samurajsvärd

Polisen arbetar med X-team-spåret.


KARLSTAD. Ett vittne som Nyheter24 har pratat med pekar ut en anhängare till de kriminella MC-gänget X-team som gärningsmannen bakom svärdattacken mot puben The Leprechaun Pub.

– Det var väldigt obehagligt, säger ögonvittnet som befann sig på puben när attacken ägde rum, till Nyheter24.

Och Lars Klarin som arbetar med grova brott på Karlstadpolisen bekräftar för Nyheter24 att polisen just nu arbetar efter samma tes.

– Vi jobbar på detta och jag kan säga att vi har ett sådant spår. Vi har inte lyckats konkretisera det bara, säger Lars Klarin, till Nyheter24

"Viftade och hotade med samurajsvärd"

Det var i onsdags förra veckan som två personer klädda i tröjor med trycket "X-team" och "Örebro" blev tillsagda att de inte fick dricka på krogens stängda uteservering. Efter ett kort bråk lämnar de krogen. Några minuter senare anländer en man i rånarluva och ett samurajsvärd.

– Han kom in där och började vifta och hota folk med sitt samurajsvärd. Jag är 99 procent säker på att det var X-team, säger vittnet till Nyheter24.

Ögonvittnet beskriver mannen som en "ninja" som med sitt samurajsvärd går fram till baren, börjar skrika och slå sönder stolar samt bardisken. Två personer, varav den ena var bartender, ska då ha hoppat på mannen och motat ut honom med hjälp av en barstol. Utanför puben på gatan fortsatte han att hota, skrika och vifta med svärdet. Därefter sprang mannen in i ett parkeringshus.

– Jag kan inte vara helt säker på att det var X-team men sannolikheten är överhängande, säger vittnet till Nyheter24.

"X-team har funnits i Örebro tidigare"

Katja Nyström är biträdande chef för kriminalunderrättelsetjänsten i Örebro och hon bekräftar att X-team, som är en supportergrupp till Bandidos, har funnits i staden tidigare.

– Det kan eventuellt vara så att de har gått till Bandidos i Karlstad, men jag har inte hört något om det här, säger Katja Nyström, till Nyheter24.

För några veckor sedan var det mycket nära ett fullskaligt MC-krig mellan Bandidos och Hells Angels i Karlstad. Om det finns någon koppling mellan MC-kriget och förra veckans händelser är dock oklart. Lars Klarin vet inte heller om medlemmar från Örebroavdelningen gått till Bandidos i Karlstad.

– Jag kan inte säga bu eller bä nu. Vi har ingen misstänkt, säger Lars Klarin, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.