1 av 3
- Foto: Faksimil SVT
2 av 3
- Foto: Faksimil SVT
3 av 3
- Foto: Faksimil SVT

Lindholm: "Media har betett sig sliskigt och oschysst"

På tisdagskvällen medverkade Ola Lindholm i talkshowen Hübinette på SVT. Huvudspåret var ett tydligt mediehat. Han vägrade svara på vissa frågor och valde mediehatet som närmsta nödutgång så fort ordet "kokain" nämndes.


Intervjun hos Hübinette

Redaktionen på SVT beslutade att ingen press fick närvara under intervjun. Tidningen Resumé har pratat med programmets redaktör, Madeleine Gedin. Enligt henne är tisdagens intervju den enda Ola Lindholm ställt upp på. Ola ska i förväg inte ha ställt några krav på varken frågor eller upplägg.

Lindholm har tidigare gjort ett uttalande om fallet, på en blogg, tillfälligt skapad för uttalandet. Där skrev han:

"Mitt rikskända kissprov kom tillbaka negativt för kokain, men positivt i små mängder för något som heter bensoylekgonin. Det indikerar att jag har haft kokain i kroppen. Det var chockerande att få det bekedet när man sitter och väntar på ett helt rent testresultat."

När Ola Lindholm på tisdagskvällen medverkade i SVT:s talkshow Hübinette valde han en skämtsam entré:

– Härligt med applåder, det var längesen, sa han och satte sig ner. Skämtet föll platt till marken.

Det var en till synes medtagen Lindholm som lät sig intervjuas.

– Jag känner att jag har gjort helt rätt som valt att vara tyst. Jag vägrar låta media förstöra mitt privatliv, sa han till SVT:s Karin Hübinette.

"Mitt namn är draget i smutsen"

I talkshowen fortsatte Lindholm hävda att hans namn dragits i smutsen, att han - som är oskyldig - förlorat både jobb och inkomster.

Han förklarade att det enda goda som kommit ur knarkskandalen är stödet från medmänniskor. Det vill säga, de som inte bor i Stockholm.

– Människor har stöttat mig på ett helt fantastiskt sätt, det är underbart att se. Jag lever i en mediekoncentration i Stockholm. På landet är det en annan stämning, det är där de riktiga människorna bor, sa Lindholm.

Vill fortsätta att jobba med barn

Trots anklagelserna vill den forne chefredaktören för Kamratposten och programledaren för Wild Kids fortsätta att jobba med barn.

– Om några månader kommer det börja ringa igen, kanske inte från SVT, men från andra håll, sa Lindholm.

Anklagelser som bästa försvar

I stället för att redogöra för anklagelserna mot honom valde han att anklaga media. Hela tiden sökte han utvägar till mediehatet för att lyckas undkomma svidande frågor från programledaren.

– Jag vägrar låta media hänga ut mina vänner och mitt privatliv.

Rättegången mot honom inleddes på måndagen, då vägrade han uttala sig om anklagelserna, med hänvisan till att det satt människor i rättsalen vars uppgift är att "exploatera hans privatliv."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.