Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lindholm: "Media har betett sig sliskigt och oschysst"

1 av 3

Faksimil SVT

2 av 3

Faksimil SVT

3 av 3

Faksimil SVT

Nyheter | 06/09/2011 22:22

På tisdagskvällen medverkade Ola Lindholm i talkshowen Hübinette på SVT. Huvudspåret var ett tydligt mediehat. Han vägrade svara på vissa frågor och valde mediehatet som närmsta nödutgång så fort ordet "kokain" nämndes.

När Ola Lindholm på tisdagskvällen medverkade i SVT:s talkshow Hübinette valde han en skämtsam entré:

– Härligt med applåder, det var längesen, sa han och satte sig ner. Skämtet föll platt till marken.

Det var en till synes medtagen Lindholm som lät sig intervjuas.

– Jag känner att jag har gjort helt rätt som valt att vara tyst. Jag vägrar låta media förstöra mitt privatliv, sa han till SVT:s Karin Hübinette.

"Mitt namn är draget i smutsen"

I talkshowen fortsatte Lindholm hävda att hans namn dragits i smutsen, att han - som är oskyldig - förlorat både jobb och inkomster.

Han förklarade att det enda goda som kommit ur knarkskandalen är stödet från medmänniskor. Det vill säga, de som inte bor i Stockholm.

– Människor har stöttat mig på ett helt fantastiskt sätt, det är underbart att se. Jag lever i en mediekoncentration i Stockholm. På landet är det en annan stämning, det är där de riktiga människorna bor, sa Lindholm.

Vill fortsätta att jobba med barn

Trots anklagelserna vill den forne chefredaktören för Kamratposten och programledaren för Wild Kids fortsätta att jobba med barn.

– Om några månader kommer det börja ringa igen, kanske inte från SVT, men från andra håll, sa Lindholm.

Anklagelser som bästa försvar

I stället för att redogöra för anklagelserna mot honom valde han att anklaga media. Hela tiden sökte han utvägar till mediehatet för att lyckas undkomma svidande frågor från programledaren.

– Jag vägrar låta media hänga ut mina vänner och mitt privatliv.

Rättegången mot honom inleddes på måndagen, då vägrade han uttala sig om anklagelserna, med hänvisan till att det satt människor i rättsalen vars uppgift är att "exploatera hans privatliv."