Hannah Graafs ex dömd för knarkbrott

Förvarade två kilo amfetamin.


GÖTEBORG. Att läsa domen mot Hannah Graafs före detta pojkvän, en 37-årig tidigare Original Gangstersmedlem, är som att läsa en hårdkokt deckare av James Ellroy - eller vår svenska Jens Lapidus. Den 37-åriga mannen dömdes av tingsrätten till fem år och fyra månader i fängelse – en dom som hovrätten den 23 februari fastslog efter överklagan.

De två polismännen var ute på spaning när de såg en man komma gående med raska steg upp mot sopstationen på Solstrålegatan, Göteborg. Mannen, som såg ut att bära någonting under sin knäppta jacka, vek av och rundade sopstationen i stället för att fortsätta den grusade vägen upp. Polismännen fattade misstankar och bestämde sig för att kolla upp honom.

När den första av polismännen rundade hörnet vid sopstationen såg han mannen sitta på huk med med händerna halvt nedstuckna i marken - som om han försökte gräva ned något.

Polismannen anropade mannen.

– Det är polisen. Res dig upp!

När mannen reste sig upp passade han samtidigt på att kasta ifrån sig ett föremål. Sedan sträckte han upp händerna i luften. Polismannen var snabbt framme och gav honom upprepade batongslag mot armarna. Tumult följde. Mannen vräktes omkull av polisen som överrumplade honom, satte på honom handfängsel och visiterade honom. När situationen kommit under kontroll presenterade sig mannen - en 37-årig före detta pojkvän till Hannah Graaf och tidigare medlem av Original Gangsters.

Strax därpå grep några kollegor till polismännen 37-åringens medbrottsling som befann sig i en bil en bit bort.

Efter att en narkotikahund kallats till platsen hittade polisen en större mängd narkotika ett stenkast ifrån den plats där 37-åringen greps.

Redan under sitt förhållande med Hannah Graaf greps mannen och dömdes för sin inblandning i två rån. Även Hannah Graaf satt under några dagar häktad misstänkt för medhjälp till grovt rån - misstankar som senare helt avskrevs.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.