Ola Lindholm.
Ola Lindholm. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Karriärexperten: "Olas trovärdighet skadad i mer än tio år"

Karriärexperten menar att lögnmisstankar kan göra störa skada än knarkdomar.


Detta har hänt

Söndagen den 10 april besökte Ola Lindholm en fotbollsmatch mellan AIK och Mjällby Råsunda. Han lämnade matchen tidigt och konfronterades på väg hem av två poliser. De misstänkte att barnprogramledaren var narkotikapåverkad och bad honom därför avge urinprov.

Ola Lindholm lämnar inga kommentarer, förutom i ett mejl till Expressen där han hävdar sin oskuld.

På onsdagen den 4 maj kom provsvaren som bevisade att Ola Lindholm hade tagit kokain. Han påstår att han är oskyldig.

På måndagen den 12 september fälldes han för knarkbrott i Solna tingsrätt.

"Nu tror hela Sverige att Ola snortar kola på Apberget i Wild Kids. Det var ju jävligt lyckat", skriver Nyheter24:s nöjesreporter Elias Giertz HÄR.

På måndagen dömdes barnprogramledaren och Kamratpostens tidigare chefredaktör Ola Lindholm till dagsböter för ringa narkotikabrott. Detta sedan han gripits i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Stockholm i april i år.

Mycket fokus har sedan dess legat på att Ola Lindholm förnekar att han fått i sig kokainet frivilligt men vägrar redogöra för hur drogen kommit in i hans kropp i såväl rättssalen som i intervjuer.

Karriärexperten Charlotte HågårdNewstart menar också att det är det som ligger Lindholm mest till last.

- 1 500 spänn är ju ingenting utan det är all media och alla som skrivit honom, som är svårast att hämta sig från, säger hon till Nyheter24.

Hon menar att det kan bli tufft för Lindholm att få jobba just med barn i framtiden – eftersom det är svårt att avgöra om han är pålitlig. Bra jobb och uppdrag tror hon dock att Lindholm trots allt kommer att få.

- De här jobben förmedlas ju via kontakter så även om det här har varit jättetufft kommer nån sträcka ut en hand. Men skulle han komma till mig skulle jag tvivla på om man kan lita på honom. Har han nästlat in sig så mycket i sin historia att han får leva med att trovärdigheten kan ifrågasättas länge, även om tio år, säger Charlotte Hågård.

 

KAN VARA SMARTAST ATT INTE SÄG NÅGOT

Ola Lindholm själv har sagt att han inte kommer att kommentera domen mer och menar att han inte har någon skyldighet att redogöra i media för hur han har fått i sig substansen. Och hade han inte varit känd är det inte säkert att någon arbetsgivare alls hade fått veta vad han var fälld för.

Och slipper man mediebevakningen, som de flesta av oss gör, kan det i vissa fall vara bättre att hålla tyst om brottsregister för sina arbetsgivare menar Charlotte Hågård.

- Det är en svår fråga. Ska man berätta att man åkt dit för snatteri eller fått p-böter? Det skulle ju ingen göra, men en knarkdom? Framför allt måste man tänka igenom alla såna grejer. Frågar de om du finns i straffregistret måste du veta vad man ska svara då. Man måste ha en strategi, säger hon och fortsätter:

- Lite känns det som att Ola fått för sig att bara han nekar så går det bort, men att man kanske inte talar sanning är ju det stora problemet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.