Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1433
reaktioner idag

Hells Angels Europaledare träffas på toppmöte

I helgen träffas hundratals Hells Angels-medlemmar i Oslo för att fira klubbens 15-års jubileum och ha ett toppmöte.

Här kommer Hells Angels att hålla festen i Oslo.

Här slår polisen till mot klubblokalen 2008.

OSLO. Det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels kan inte garantera att det inte blir bråk - men säger att allmänheten inte behöver vara rädda.

Under helgen träffas hundratals Hells Angels-medlemmar från hela Europa för att ha ett möte under fredagen och festa på lördagen. Bara 20 mil från Oslo ligger Hells Angels Karlstad-avdelning. Men trots den stora samlingen kommer den svenska polisen inte att samarbeta med med norsk polis inför helgen.

– Jag vet om att det är ett möte men vi kommer inte att samarbeta i det här fallet, säger Lars Klarin som arbetar med grova brott på Karlstadpolisen, till Nyheter24.

Enligt den norska polisen väntas upp till 500 medlemmar till Europamötet som sammanfaller med firandet av klubbens 15-årsjubileum. Men något hot mot "vanligt folk" utgör MC-gänget inte den här helgen, enligt egen utsago.

– Ingen behöver vara rädd för att gå till affären om man säger så, säger Ove Jorgensen Høyland från Hells Angels MC Oslo, till den norska tidningen Dagbladet.

Flera av de internationella toppledarna kommer att närvara på mötet som hålls på Rica Hotel Helsfyr. Det är dock oklart vad de kommer att diskutera men den norska polisen definierar Hells Angels som en kriminell organisation med starka inslag av narkotikahandel, hot och våld.

Men trots den stora uppslutningen får alltså de norska kollegorna ingen hjälp från Karlstadpolisen på andra sidan gränsen.

- Vi har mycket samarbete med norsk polis men inte den här gången, säger Lars Klarin, till Nyheter24.

Mer:

MC-gänget rasar mot polisens behandling efter razzian