Onsdag 22 Sep
Stockholm

"Korvsugne" moderaten fälld för försök till sexköp

Den "korvsugne" politikern Rolf Gunnarsson fälldes på torsdagen i Stockholms Tingsrätt för försök till sexköp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Malmskillnadsgatan

Tre poliser uppmärksammade Gunnarsson, när han i mars i år befann sig på Malmskillnadsgatan för att "köpa korv".

Så här skrev polisen i sin rapport: ”Jag börjar tala med Rolf utanför taxifordonet, vid en busshållplats. Han låtsas vara helt oförstående om varför han stoppas. Rolf uppger att han är reporter, eller har varit, och han gör något reportage om kvinnorna på gatan.”

I samband med att brottsmisstanken blev känd valde Rolf Gunnarsson att lämna sina politiska uppdrag. Han var bland annat oppositionsråd i Landstinget Dalarna.

Försöket att köpa sexuella tjänster slutade med 13 000 kronor i böter. På torsdagen fälldes Rolf Gunnarsson, tidigare moderat toppolitiker, i Stockholms Tingsrätt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Gunnarsson efter en middag i mars blev sugen på korv - men i stället för att köpa mat försökte han köpa sex.

"Lite hungrig"

I Tingsrätten uppgav Rolf att han efter en middag i våras var på väg till sitt hotell, men kände ett litet matsug komma krypande. Han åkte till den ökända Malmskillnadsgatan. När Gunnarsson kom fram till gatuköket stötte han ihop med en kvinna. Kvinnan behövde skjuts hem och den välvillige Rolf tog då en taxi med henne. Han erkänner att han hade klart för sig att kvinnan kunde vara antingen narkoman eller prostituerad.

I förhör har kvinnan sagt att hon inte minns exakt vad Gunnarsson sa den kvällen. Hon säger dock att hon fick intrycket av att han ville köpa sex av henne. Hon kan ha svarat ja, det minns hon inte, trots att hon inte ville. Som hon minns det så erbjöd han henne betalning.

Medveten om att kvinnan var prostituerad

I domen skriver Tingsrätten att det är utan tvivel att Gunnarsson befunnit sig på platsen, vid tidpunkten - där ska han ha samtalat med flera kvinnor. Det är fullt klart att han vetat om att hon var prostituerad och att han lämnat platsen tillsammans med henne.

De uppgifter som kvinnan lämnat under ed stöds av vittnesuppgifter från polis som talat med kvinnan. Rolf Gunnarson ska ha erbjudit henne 1000 kronor för sex.

Trodde åtalet skulle ogillas

I ett pressmeddelande skriver Gunnarsson att han är besviken på böterna om 13 200 kronor.

– Jag var tämligen säker, då jag lämnade domstolen i torsdags, att åtalet mot mig skulle ogillas. Vittnesförhör stärkte starkt min berättelse. Därför kommer domen som en stor besvikelse, skriver han enligt dt.se.

Han menar att han hört att domen innehåller felaktigheter, trots att han själv inte har hunnit läsa den. Tillsammans med vänner och familj ska han gå igenom domen och sen se om han tänker överklaga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela