1 av 2
- Foto: Christine Olsson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Två döda pojkar hittade - mamman anhållen för mord

Två små pojkar hittades på måndagen döda i vattnet vid Sigtuna. Nu kommer uppgifter om att det är mamman som mördat dem.


Sigtunamorden

Pojkarna anmäldes försvunna av pappan klockan 22.00 på söndagskvällen.

Klockan 12.00 på måndagen hittade kustbevakningen en av kropparna vid Munkholmsbadet i Sigtuna. Tre timmar senare hittades den andra kroppen.

Pojkarnas kläder hittades i närheten av platsen.

Enligt TV4-nyheterna ska mamman i förhör ha uppgett att hon sett pojkarna vid badet vid 20-tiden. Vad som hänt mellan 20.00 och 22.00 är ännu inte klarlagt.

SIGTUNA. Mamman sitter anhållen, misstänkt för att ha mördat sina två små pojkar. På måndagen hittades barnen döda i vattnet vid Munkholmen i Sigtuna.

På måndagseftermiddagen kunde polisen bekräfta att två små pojkar, som på söndagskvällen anmäldes försvunna av sin pappa, har hittats döda. Enligt UNT ska pappan ha blivit orolig efter att mamman vägrat berätta om vad som hänt med pojkarna.

Sågs senast i närheten av en brygga

Enligt polisen har barnens kläder hittats i närheten av en brygga, platsen där pojkarna - åtta och fyra år gamla, senast sågs. Motsträviga uppgifter har kommit om ifall mamman var med pojkarna vid vattnet eller inte.

"Hittat tecken på brott"

Nu har mamman anhållits misstänkt för mord. Gripandet som skedde hemma i bostaden ska ha gått lugnt till. Polisen är förtegen men säger till TT att de har "hittat tecken på brott." Mamman ska i förhör varken ha hävdat sin oskuld eller erkänt sig skyldig. Det finns inga uppgifter på om familjen är kända av polisen sedan tidigare eller inte.

Stort sökpådrag

Efter att sökandet inletts kunde kustbevakningen runt tolvtiden på måndagen hitta en kropp, och tre timmar senare en till i närheten. Sökandet var intensivt med både polis och kustbevakning inkopplade.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!