Tisdag 21 Sep
Stockholm

Sverigedemokrat utesluts från partiet

Sverigedemokraterna väljer att utesluta Stig-Erik Werner.
Sverigedemokraterna väljer att utesluta Stig-Erik Werner. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Delaktig i högerextrema försvarskåren FSS. Vägrar lämna pariet; "Tänker vara jättejobbig."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Högerextrema FSS

Försvarskåren Sveriges Självförsvar grundades av Björn Cederström.

På den högerextrema organisationens hemsida säger man sig "kunna se vad som är sjukt i samhället, och besitta förmågan att bota densamma från denna böld, så att den inte sprider sig vidare, utan läker ut till något bra och bestående."

Stig-Erik Werner är föredetta medlem som nu är drivande i Nationalkåren, vilken består av avhoppande aktivister från FSS.

KÄLLA: Expo.

TIDAHOLM. SD-politikern Stig-Erik Werner utesluts från partiet. Han sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Tidaholms kommunfullmäktige. Trots att Werner utesluts så tänker han behålla sitt uppdrag i fullmäktige.

Enligt uppgifter ska SD-politikern ha gjort extrema uttalanden på olika internetforum. Själv har han dock ingen förståelse för uteslutningen.

– Jag sitter kvar som vanligt. Nu tänker jag vara jättejobbig. De lyssnar inte på mig, så varför ska jag då lyssna på dem? Det är egentligen inte fullmäktige som jag vägrar hoppa av, utan det är SD jag vägrar lämna, säger han till tidningen Expo.

Medlem i FSS

Under en kort period var Werner medlem i den högerextrema Försvarskåren Sveriges Självförsvar, FSS. Han tror själv att det är därför han uteslutits. Sverigedemokraterna har inte mycket att säga om ärendet - de menar att det redan är utrett. Dock medger de att Werners deltagande i FSS är en av orsakerna.

Sverigedemokraterna anser att det är beklagligt att han vägrar hoppa av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela