Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidningen Vi: "Reinfeldt avgår 2013"

- 22/09/2011, 10:52 -

Kyrre Lien / SCANPIX

Tidningens reporter är säker på sin sak.

I det kommande numret av Tidningen Vi skriver den politiske reportern och författaren Anita Kratz att statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att avgå som moderaternas partiledare år 2013.

Enligt Kratz källor "krattas manegen" för finansminister Anders Borg, som förvisso sagt att politiken mer är plikt än lust, men som samtidigt tar plats i den moderata partistyrelsen och har större förtroende ute i stugorna än Fredrik Reinfeldt.

- De resonerar så att Anders Borg är den som ändå står för den grundläggande teorin - framtiden - för Moderaterna, säger hon i P1 Morgon.

Att Borg skulle vara en "tillfällig politiker" som längtar efter att få lägga politiken på hyllan viftas bort av Kratz.

- De som har känt honom sedan 80- och 90-talet skrattar ju åt det uttalandet.

Tidningen Vi:s chefredaktör, Sofia Wadensjö Karén, säger att det inte finns någon anledning att ifrågasätta Kratz källor.

- Hon är välrenommerad, har väldigt goda källor och god insyn. Enligt hennes källor är det så här. Jag bedömer att hon har goda källor och gott omdöme, säger Wadensjö Karén till Journalisten.

I P1 Morgon säger dock TV4:s politiske reporter Ulf Kristoffersson att han inte tror att Borg kommer att bli partiledare.