Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanna Fridén - ny krönikör

1 av 1

Hanna Fridén

Nyheter | 17/10/2011 16:22

Hanna Fridén blir ny återkommande nyhetskrönikör på Nyheter24 från och med måndagen.

Hej Hanna Fridén, ny krönikör på Nyheter24.

Hur känns det?

- Det känns givetvis väldigt roligt. Det finns en väldigt blandad familj av åsiktsyttrare på Nyheter24 och det känns kul att skriva för ett medium som tillåter sina skribenter en så stor frihet.

Vad kommer vi kunna läsa om i dina krönikor?

- Blandat, men om jag ser till vad jag brukar skriva om så kommer det nog röra mänskliga rättigheter, säkerhet och lagstiftning. Det skall också nämnas att jag är en aktiv feminist, vilket självfallet märks i mycket av mitt skrivande.

Vem tycker du är Sveriges bästa krönikör?

- Det var ingen lätt fråga. Jag har ingen favorit, men det ska sägas att exempelvis Elin Grelsson är en person som jag kommer väldigt väl överrens med ur ett perspektiv av människan. Hon är en individ som gått igenom mycket i sitt liv och därför har skapat sig vida perspektiv. Det uppskattar jag otroligt mycket hos skribenter.

Vilka frågor är de som engagerar dig mest just nu?

- Min största oro för tillfället är problematiken bland oppositionen. Oavsett vad man står politiskt så är det aldrig bra om det förekommer en så stor splittring och osäkerhet inom stora partier. En stark opposition behövs för en levande politik, om block vinner val på walk over så är det inte bra för Sveriges politiska utveckling.

Och till sist, vad kommer din första krönika att handla om?

- Min första krönika rör Stockholms Stads beslut att göra idrottsklubbarna ersättningsskyldiga för stora polisuttryckning som krävs i samband med matcher. Jag anser att det är fel att polisens uttryckningar i någon mån ska styras av eventuell ekonomisk kompensation, och jag oroar mig för vad som kan hända om det här ett beslut som följs konsekvent vad gäller alla problemsituationer som uppkommer när ett aktiebolag närvarar och i vilken mån det kan få klubbar och andra aktiebolag att ta lagen i sina egna händer.

Läs Hannas första krönika här.