SD-politikern förnekar anklagelserna om bedrägeri.
SD-politikern förnekar anklagelserna om bedrägeri. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

SD-politiker åtalas för bedrägeri

48-årige Sverigedemokraten ska ha tagit emot förskottsbetalning på en kärra som aldrig levererats.


VÄSTERGÖTLAND. En lokal SD-företrädare åtalas för bedrägeri. Den 48-årige kommunpolitikern ska ha tagit emot omkring 18 000 kronor i förskottsbetalning för en kombikärra, som han sedan aldrig levererat. Mannen förnekar brott.

Den lokala distriktsordföranden för Sverigedemokraterna säger att hon vägrar kommentera fallet, på grund av Nyheter24:s tidigare artiklar om partiet.

Krävs på skadestånd

Sverigedemokraten är vd för ett företag där han påstått sig ha en kärra till försäljning. I maj 2010 betalade en kund omkring 18 000 kronor i förskott, för en kärra som aldrig levererats.

Nu yrkas det på att kommunpolitikern ska betala skadestånd på hela beloppet till kunden. Beloppet beläggs med ränta tills den dag det är återbetalt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.