Martin blev fastlåst och rånad av en fuskpolis.
Martin blev fastlåst och rånad av en fuskpolis. - Foto: TV3/Efterlyst

Fastlåst och rånad av fuskpolis

En man utklädd till civilpolis lyckades lura med sig sitt godtrogna offer och råna honom. Fallet tas upp i Efterlyst i kväll 21.00 i TV3.


STOCKHOLM. Natten till den 16 oktober blev Martin rånad och fastlåst av en fuskpolis.

Han var på väg hem efter en utekväll på Stureplan när han plötsligt blev stoppad av någon som utgav sig för att vara civilpolis.

– Han visade upp ID-bricka och hade öronsnäcka. Han berättade att jag såg drogpåverkad ut, att mina pupiller såg stora ut och att vi skulle göra ett drogtest, berättar Martin i TV3:s Efterlyst.

Lurades in i en gränd

Genom att säga att de ska gå avsides för att göra drogtestet så lyckas fuskpolisen få med sig Martin in i en gränd.

– Han säger att vi inte ska göra det någonstans mitt bland folket, utan för min skull så ska vi gå någonstans där det är mindre människor och så kommer polisbussen dit och gör testet.

Det kommer dock aldrig någon polisbuss. I stället blir Martin rånad på både plånbok och mobiltelefon.

– Han vill att jag ska tömma fickorna bara för att se om jag har några vassa saker på mig. Det jag har är en mobiltelefon och min plånbok, berättar han.

Låser fast honom och försvinner från platsen

Den falska polisen tar Martins saker och börjar sedan prata i öronsnäckan. Han låtsas om som att polisbussen är på väg. Han förklarar att han ska gå och vinka in den och att han för säkerhets skull måste förse Martin med handfängsel, så att han inte försvinner från platsen. Sedan går han iväg.

– Då inser jag att han inte kommer att komma tillbaka, säger Martin till Efterlyst.

Martin sitter kvar, fastkedjad i ett stålräcke och rånad på sina ägodelar. Efter ett tag lyckas han göra sig fri och kan larma polisen.

Hälp polisen att ta fast låtsaspolisen i onsdagens Efterlyst. Programmet sänds 21.00 i TV3.

/
Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!