Polisen utesluter ingenting i mordutredningen - inte heller att barn skulle kunna vara inblandade.
1 av 2
Polisen utesluter ingenting i mordutredningen - inte heller att barn skulle kunna vara inblandade. - Foto: Anders Andersson / SCANPIX
Polisens avspärrningar av skogsområdet där fyraåringen hittades död på söndagskvällen.
2 av 2
Polisens avspärrningar av skogsområdet där fyraåringen hittades död på söndagskvällen. - Foto: Anders Andersson / SCANPIX

Ljungbymordet: Ett barn kan ha mördat pojken

Polisen har kopplat in riksmordkommissionen och rikskrims gärningsmannaprofilgrupp i utredningen kring mordet på den fyraårige pojken.


Det här har hänt:

På söndagseftermiddagen den 16 oktober försvann den fyraårige pojken från en lekplats i Ljungby. Klockan 19.25 anmäldes han försvunnen. Ett stort spaningsarbete inleddes. Omkring 22.00 hittades fyraåringen död i en skogsdunge.

På måndagen fortsatte polisen att undersöka platsen. Pojkens kropp fördes till Lund för obduktion.

Polisen ställde på tisdagen in sin husbil i Ljungby i försök att ta emot fler tips. Polisen fick under dagen ett preliminärt besked om hur fyraåringen dödats, men vill inte gå ut med uppgifterna.

Pojkens familj har sedan tidigare varit föremål för en utredning inom socialtjänsten. En utredning som inte ledde till någon omhändertagning av barnen, trots att polisen slog larm i samband med ett ingripande.

På onsdagen berättade polisen att en tioårig pojke ströp fyraåringen.

LJUNGBY. Polisen vill fortfarande inte gå ut med några direkta misstankar. Men nu kommer uppgifter om att det hetaste spåret pekar på att det är ett barn som mördat pojken, enligt TT.

– Utredningen pågår i ett intensivt tempo, sa informatören Robert Loeffel, vid polisens presskonferens på onsdagen.

Riksmordkommissionen inkopplad

Omkring 30 personer jobbar med mordutredningen. Nu kommer riksmordkommissionen och polisens gärningsmannaprofilgrupp att hjälpa till i fallet. Nyheter24 har försökt nå riksmordkommissionen, men utan resultat.

Polisen har hunnit hålla ett hundratal förhör med både barn och vuxna. Men de vill inte bekräfta uppgifterna om att det råder misstankar om att ett barn kan ligga bakom mordet.

Barnen jagade in pojken i skogsdungen

Aftonbladet har talat med ett vittne som säger sig ha sett hur de andra barnen på lekplatsen, som fyraåringen försvann ifrån, ska ha jagat in pojken i skogsdungen.

Tony Muhaxhiri, 32 år var den ende vuxne som befann sig på lekplatsen vid tidpunkten.

– Min son ville leka och vi gick dit halv fem ungefär. Tio minuter senare kom den nu mördade pojken, säger han till Aftonbladet.

Han såg hur fyraåringen och ett annat barn lekte på platsen, när de sen började skojbråka. Då dök flera barn upp och lade sig i.

– Deras lek förvandlades snabbt till allvar. Jag fick uppfattningen att de triggade varandra. Det blev allvarligare och hårdare tag, säger Tony och fortsätter:

– Fyraåringen verkade utsatt. Plötsligt började hela gänget springa bort mot parkeringsplatsen intill skogsdungen. Han tappade sin luvtröja som låg kvar på gräset.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.