Onsdag 8 Dec
Stockholm

Annas senaste livstecken - sågs hos bilhandlare

Anna Stenberg försvann från sitt hem i Uppsala den 24 augusti. Senast hon sågs vid livet var den 6 september hos en bilhandlare i Täby.
Anna Stenberg försvann från sitt hem i Uppsala den 24 augusti. Senast hon sågs vid livet var den 6 september hos en bilhandlare i Täby. Foto: Privat

Polisens hetaste spår är en kreditupplysning på pojkvännen i Finland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har du sett Anna?

Vid försvinnandet bar Anna en grå halvkort och utsvängd jacka, svarta byxor och skor. Hon hade håret uppsatt i en knut men också ett diadem med vita pärlor.

Runt halsen hade hon ett silverhalsband med ett lejon och på ryggen en ljusblå lite ryggsäck.

Anna är cirka 160 centimeter lång, har blont hår, blåa ögon och är kraftigt byggd.

Det har även startats en Facebookgrupp - Anna Stenberg försvunnen - som i skrivande stund har ungefär 1 400 medlemmar.

Har du sett 20-åriga Anna Stenberg? Kontakta polisen på 114 14.

UPPSALA. Det var över en månad sedan som 20-åriga Anna Stenberg sågs vid liv sist. Det var den 6 september då hon tillsammans med sin jämnåriga pojkvän köpte en grön Renault Scenic hos en bilförsäljare i Täby.

– Vi håller fortfarande på att leta och vi tror att de är i Finland, allting tyder på det. En kreditupplysning har gjorts på pojkvännen där när han har ansökt om ett kort. Vad för typ av kort vet jag inte ännu, säger Catarina Bowall vid Uppsalapolisen till Nyheter24.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat försvann 20-åriga Anna från sitt hem i Uppsala den 24 augusti. Troligen är hon fortfarande tillsammans med sin pojkvän som hon tidigare har haft ett mycket stormigt förhållande med.

När Catarina Bowall den 10 oktober skrev en anmälan om människorov gjorde hon det för att Annas mamma var så orolig för henne. Sedan tidigare finns det även en handräckning från en läkare om att polis ska ta hand om Anna om hon hittas.

Nästa bakslag för familjen och polisen kom bara för några dagar sedan då åklagaren valde att lägga ner utredningen.

– För närvarande finns det inga misstankar om människorov men det kan ju självklart ändras om det kommer fram nya uppgifter, säger Emma Häggström till Nyheter24.

Nu står allt hopp till att samarbetet med den finska polisen ger resultat. Pojkvännen har även släktingar i Finland som polisen har varit i kontakt med.

– Just nu har vi bara en försvunnen person, säger Catarina Bowall, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela