Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 28/10/2011, 15:10 -
Svenska Fotbollförbundets skrytbygge har "dekorererats" av Djurgårdssupportrar.
1 av 3

Svenska Fotbollförbundets skrytbygge har "dekorererats" av Djurgårdssupportrar.

Privat/Scanpix

Narkotikahunden Batty visar stolt upp sitt fynd.
2 av 3

Narkotikahunden Batty visar stolt upp sitt fynd.

Foto: Polisen.

3 av 3

VECKA 43: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 43:

INNE

1. Djurgårdströjan i muren

Vissa hyss är roligare än andra. Till exempel  när man hittade den hemliga inskriptionen "Djurgården är bäst" i Lennart Johanssons pokal för några år sedan. Eller som nu, när Nyheter24 kunde avslöja att någon murat in bland annat en Djurgårdströja och lite andra Dif-attiraljer i omklädningsrummet på Swedbank Arena, AIK:s blivande hemmaplan. Nej, vi håller inte på Dif, men vi tycker att det här är den roligaste sortens fulspel och regelbrott man kan ägna sig åt.

2. Lösenord

Alla vet allt om att man måste ta ansvar för sitt beteende online och att man - särskilt om man har en makthavar- eller granskarposition - inte kan ha idiotenkla lösenord som man aldrig byter. Ändå har vi det, många av oss, alltför många och den här veckan har påmint oss om hur korkade vi är en gång för alla. Lösenord är en av veckans mest centrala företeelser och har vi lärt oss nåt låter vi dem vara aktuella även i framtiden.

3. #Stuffmoderaternadid

När moderaterna hade svårt att hålla sig till sanningen svarade twitter med den roligaste satiriserade hashtaggen på mycket länge. Det fina är att det fortsatt komma nya roliga tweets hela tiden och inte dött eller blivit supertråkigt bara på en dag. Vi har skrattat åt #stuffmoderaternadid hela veckan.

4. Zlatan Ibrahimovic

Det har bara börjat småsjuda. Men det kommer att följa oss hur länge som helst. Boken om Zlatan kommer sälja kvällstidningsnummer i typ ett år. Och det handlar inte ens om en väl insåld reklamkampanj - vi vill helt enkelt väldigt gärna veta exakt allt om Ibra.

5. Polishunden Batty

20 kilo amfetamin hittades i skogen norr om Göteborg och det är väl, trots att det är glädjande att knarket nu inte dyker upp på gatan, inte någon jättenyhet. Men när det hittas av polishunden Batty, som är så himla gullig, då glömmer vi nästan allt övervåld, alla omotiverade ingripanden och alla klantiga utredningar. Såhär sött och effektivt ska polisarbete alltid se ut!

UTE

1. Lars Adaktusson

Lät uppgiften spridas i sitt Radio1-program om att Dawit Isaak är död, vilket fortfarande är högst oklart, trots att han inte kunde säkerställa att Isaaks familj underrättats om detta innan. Slarvigt, synd och oproffsigt från en så oerhört rutinerad journalist.

2. Saab

Detta var vi inne på förra veckan då vi hyllade rekonstruktören som avbröt rekonstruktion. Nu har avbrytandet återtagits och nya pengar kommer möjligen in och vi orkar inte längre. Läste inte kineserna som nu går in med stålar förra veckans innelista? Då hade de ju vetat vad som gäller.