Tisdag 30 Nov
Stockholm

UD: Åk inte till Thailand

1 av 6
Det har upprättats härbärgen där thailändarna kan sova och hålla sig torra i väntan på att vattnet ska dra sig undan.
2 av 6
Det har upprättats härbärgen där thailändarna kan sova och hålla sig torra i väntan på att vattnet ska dra sig undan. Foto: Altaf Qadri / AP
3 av 6
4 av 6
5 av 6
En försöker ta sig runt så gott det går i den översvämningsdrabbade thailändska huvudstaden. Nu avråder UD svenskar från att åka dit.
6 av 6
En försöker ta sig runt så gott det går i den översvämningsdrabbade thailändska huvudstaden. Nu avråder UD svenskar från att åka dit. Foto: Aaron Favila / AP

Efter översvämningar som skakar det populära resmålet avråder nu Utrikesdepartementet från resor till Bangkok och flera andra platser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hit bör du inte åka

Norra Thailand:
Nakhom Sawan, Phichit, Phitsanulok, Sukhothai and Uthai Thani.

Nordöstra Thailand:
Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Srisaket, Surin, Roi-et, Mahasarakham and Kalasin.

Centrala Thailand:
Ayutthaya, Saraburi, Suphan Buri, Ang Thong, Chai Nat, Lopburi, Nakhom Pathom, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thani and Singburi.

Östra Thailand:
Chacheongsao, Nakhon Nayok and Prachinburi.

Med anledning av säkerhetsläget i södra Thailand avråder Utrikesdepartementet sedan tidigare från icke nödvändiga resor till de fyra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

BANGKOK. Allt medan vattnet kryper högre och högre upp på gatorna i Thailands huvudstad Bangkok avråder nu det svenska Utrikesdepartementet sina medborgare från att resa till stora delar av landet.

I ett pressmeddelande skriver UD att de avråder till "icke nödvändiga resor" till en rad namngivna områden i landet. De påpekar dock att detta inte gäller om man ska mellanlanda på Suvarnabhumi flygplats och sen resa vidare till andra resmål i Thailand eller till andra länder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela