Torsdag 9 Dec
Stockholm

Göran Persson stäms på halv miljon av byggfirma

Tvisten ska avgöras i Nyköpings tingsrätt.
1 av 2
Tvisten ska avgöras i Nyköpings tingsrätt. Foto: Berit Roald/AP/Scanpix
Här på gården i Södermanland har firman utfört jobb på ett av Perssons hus.
2 av 2
Här på gården i Södermanland har firman utfört jobb på ett av Perssons hus. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Den förre statsministern Göran Persson har stämts på en halv miljon kronor av en byggfirma som utfört arbeten på ett av hans hus. Persson har vägrat att betala flera fakturor från byggfirman eftersom han anser att firman saltat fakturorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under förra hösten arbetade byggfirman Erik Sjögren Byggnads AB med en tillbyggnad av ett av Perssons hus på gården Övre Torp i Södermanland. Byggfirman ville ha ett fast pris på 1,95 miljoner kronor, men det gick inte Persson med på. Istället utförde firman arbetet på löpande räkning.

Sedan dess har företaget fakturerat 1792 arbetstimmar. Persson har dock vägrat att betala flera av företagets fakturor och därför stämmer de honom på en halv miljon kronor.

”Arbetena är slutförda och godkända men Göran Persson har inte erlagt full betalning”, skriver byggföretaget i sin stämningsansökan.

Göran Persson menar att firman har försökt att salta räkningarna med uppemot 700 arbetstimmar.

- Ja, de har saltat fakturorna med timmar och redovisat timmar skriftligen när vi vet att inget arbete har utförts. De har redovisat timmar då ingen från byggfirman varit på plats, säger Perssons advokat Henrik Bellander till Dagensmedia.se.

Tvisten kommer nu att avgöras i Nyköpings tingsrätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela