Örebro skakas av en ny serie våldtäkter.
1 av 2
Örebro skakas av en ny serie våldtäkter. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson dömdes till tolv års ängelse.
2 av 2
Serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson dömdes till tolv års ängelse. - Foto: Polisen

Ny våldtäktsvåg i Örebro

Staden har knappt hunnit återhämta sig från serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson, innan nya fall uppdagas. Ikväll klockan 21 går TV3:s Efterlyst ut och ber allmänheten om tips.


Örebro skakat av tidigare våldtäkter

I juni i år dömde tingsrätten i Örebro serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson till tolv års fängelse för en rad våldtäkter och flera andra brott.

Eliasson dömdes för 14 av de 18 fall som han åtalades för. En psykiatrisk undersökning visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

ÖREBRO. Inom ett och ett halvt år har nio fall av försök till våldtäkt anmälts. Inget av fallen har hittills blivit uppklarat.

– Det har inträffat ett antal våldtäktsfall den senaste tiden, med flera ouppklarade fall, säger Mats Nylén, på polisen i Örebro, till TV3:s Efterlyst.

I somras dömdes serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson till tolv års fängelse för överfallsvåldtäkter. Knappt har örebroarna hunnit återhämta sig förrän en ny våldtäktsman sätter skräck i staden.

Fyra fall av överfallsvåldtäkter

Enligt Efterlyst misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningsman i samtliga fall, eftersom att signalementet stämmer överens.

Den 28 augusti blev en kvinna överfallen och utsatt för våldtäkt på Ekersgatan, tre veckor senare, den 17 september blev en annan kvinna överfallen, den gången av två män.

Den 12 oktober blev ännu en kvinna överfallen av två män på Västra Bangatan. Två dagar efter det, på Lövstagatan, utsätts ytterligare en kvinna för ett våldtäktsförsök av en ensam gärningsman.

– De har blivit förföljda, omkullknuffade och nedslagna utan att hinna reagera, därefter har gärningsmannen försökt slita av deras kläder, säger Nylén.

Polisen ber allmänheten om tips i onsdagens Efterlyst som sänds 21.00 i TV3.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.